07.12.2014 / 'Sesimize Ses Ver: 'Akün' ve 'Şinasi' Satıldı!

Sesimize Ses Ver    


     Sanatçılar, yazarlar ve aydınlar sahnelerine sahip çıkıyor. Bugün saat 12.00’de “Kuğulu Park”ta sanatçılar şarkılarla, türkülerle, şiirlerle, oyunlardan parçalarla seyirciyle bütünleşip, “Akün ve Şinasi sahneleri halkındır; satılamaz” diyecek.

     “Şinasi ve Akün Sahneleri Yıkılamaz Platformu” tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ne acı ki, kültür ve sanat mekanları yalnızca yıkımla ve kapatılmayla anılıyor. ‘Akün’ ve ‘Şinasi’ sahneleri her yıl 300’ü aşan oyunla, ortalama 2 milyon seyirciye ulaşıyor. Üstelik ‘Devlet Tiyatroları’nın Ankara’nın merkezi olan Çankaya’da başka sahnesi de yok!

     Ankara’nın göbeğinde yer alan bu sahneler şimdi perdelerini kapatmak zorunda! Peki neden? Geçtiğimiz günlerde mülk sahibi ‘Emek İnşaat’ binayı sattı. ‘Emek İnşaat’ bazı kişiler veya şirketler karlarına kar katsın diye değil, devlet tarafından halk yararına yatırımların artırılması amacıyla kurulmuş. Şimdi halkın vergileriyle kurulmuş bu işletme halkın malını satıyor. Bizlerin vergileriyle kurulan bu kültür ve sanat varlıkları halkın yararı için var.

     Tarihe ‘tiyatro binalarını yıkanlar olarak geçmemek için’, bizlere omuz verin, sesimize ses katın.”

     Aydınlık Gazetesi - 07.12.2014, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797120
Online Ziyaretçi Sayısı:20
Bugünlük Ziyaret :1218

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.