21.01.2015 / Ataol Behramoğlu'nun 50. Sanat Yılı

Ataol Behramoğlu'nun 50. Sanat Yılı    


     Ünlü şair Ataol Behramoğlu, 50. sanat yılı için Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen basın toplantısında şiirleri üzerine konuştu. Behramoğlu, basın açıklamasında şiirin insanı en yoğun şekilde ifade ettiğini söyledi.

     “Beşiktaş Belediyesi” Başkanı Murat Hazinedar’ın Ataol Behramoğlu’nun “İyi Bir Yurttaş Aranıyor” adlı şiirini okuduğu toplantıda etkinliğin koordinatörü Yasemin Arpa da “Ataol Behramoğlu 50 yıl boyunca sürgünlere ve hapislere şiiriyle direndi” şeklinde konuştu. Programda ayrıca “Tekin Yayınevi” Genel Yayın Koordinatörü Elif Akkaya da yer aldı. İlk şiirini 1965 yılında yayımladığını belirten Ataol Behramoğlu sözlerine şunları ekledi: “Siyaset, olguların tarihidir. Bilim, bilimsel buluşların tarihidir. Şiirin ise kendi içinde bir tarihi vardır. O da duygularımızın, vefanın, vefasızlığın tarihidir. Şiir insanı en iyi şekilde yansıtır.”

     Behramoğlu, 31 Ocak 2015 akşamı “Fulya Sanat Merkezi”nde Gülsen Tuncer ve Orhan Kurtuldu’nun sunumunda düzenlenecek olan 50. sanat yılı kutlamasına Doğan Hızlan, Tarık Akan, Özdemir İnce,  Haluk Şahin, Rutkay Aziz, Nebil Özgentürk, Dilek Türker, Tuğrul Keskin, Selçuk Yöntem, Edip Akbayram, Haluk Çetin ve Işık Yenersu’nun katılacağını ifade etti. Ayrıca programda Ataol Behramoğlu belgeseli, Behramoğlu’nun şiiri üzerine konuşmalar ve dünya şairlerinin mesajları yer alacak. Piyanist Utku Asan gecede “Ustaya Küçük Bir Armağan” sunacak. İsa Çelik ise Ataol Behramoğlu için hazırladığı fotoğraf sergisiyle yer alacak.

     Aydınlık Gazetesi - 21.01.2015, Çarşamba (Özge Yeşildağlı-Melik Dibek)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795181
Online Ziyaretçi Sayısı:28
Bugünlük Ziyaret :1087

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.