17.02.2015 / 'Dans Edeceğine Fatiha Oku!'

Erdoğan, Tayyip    


     Haftalar öncesinden planlanan ve kadınlara yönelik şiddete karşı kamuoyu duyarlılığı oluşturmak için gerçekleştirilen etkinliği, Özgecan’ın öldürülüş protestosuymuş gibi gösteren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Adeta bu ölümden zevk alıyorlar” ifadesini kullandı.

     “One Billion Rising/Bir Milyar Ayaklanıyor” kampanyası, kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddete, tecavüzlere, enseste, sünnete ve seks köleliğine dikkat çekmeye çalışan uluslararası bir organizasyon ve sloganı da “şiddete karşı dans et.”

     Bu etkinliğe karşı konuşan Erdoğan, “Bu ne biçim iştir ya, sen biliyorsan bir Fatiha oku. Ailesine bir başsağlığı dile. Dans ediyor. Bunun bizim kültürümüzdeki yeri nedir, adeta bu ölümden zevk alıyor” dedi. Erdoğan bu sözlerle, isim vermeden etkinliğe katılan “CHP” Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’yı hedef aldı. Erdoğan’dan önce de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da benzer bir açıklama yapmıştı. Aylin Nazlıaka da aynı etkinlik kapsamında “AKP”li kadın milletvekilleri ile birlikte dans ettiklerini gösteren fotoğrafları “Twitter” hesabından paylaşmış ve konuyu çarpıtmaya çalışanlara tepki göstermişti.

     Aydınlık Gazetesi - 17.02.2015, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798090
Online Ziyaretçi Sayısı:29
Bugünlük Ziyaret :1247

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.