11.01.2015 / Cemal Süreya Kadıköy'de Anıldı

Cemal Süreya Anıldı    


     Cemal Süreya, ölümünün 25. yılında “Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği” tarafından “Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi”nde düzenlenen bir etkinlikle anıldı. Etkinliğe Cemal Süreya’nın eşi ve derneğin yönetim kurulu üyesi Zuhal Tekkanat da katıldı.

     Usta şair Cemal Süreya ölümünün 25. yılında “Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi”nde “Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği” tarafından düzenlenen ve “Kadıköy Belediyesi” tarafından desteklenen bir etkinlikle anıldı.

     Aydan Ay ve Turgut Toygar’ın sunduğu anma gecesi, şairin anlatıldığı kısa video gösterimiyle başladı. “Cemal Süreya Kültür Derneği” Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Nezir konuşmasında, şairin şiirlerinin yıllara ve kapitalizme meydan okuduğunu belirtti.

     Etkinlikte Ödüller de Sahiplerine Verildi

     Şairin eşi ve “Cemal Süreya Kültür Derneği” yönetim kurulu üyesi Zuhal Tekkanat, “Çok sevindim salon dopdolu. Eminim Cemal Süreya da çok sevinirdi” dedi.

     Konuşmacı olarak etkinliğe katılması beklenen Cemal Süreya’nın yakın arkadaşı Ülkü Tamer ise bir mesaj yollayarak etkinliği selamladı. “Cemal Süreya’yı size gülümseyerek anlatmak isterdim” diyen Tamer, tartışma yaratan “Cemal Süreya Ödülleri”ne dair bir öneride bulunarak ödüllerin ilk şiir kitabı yayımlanan şairlere verilmesini önerdi. Osman Şahin ve Niyazi Yaşar’ın Cemal Süreya’yı anlattığı etkinlikte Figen Kulu Cömert de Süreya’nın “Kan Var Bütün Kelimelerin Altında” şiirini okudu.

     “Cemal Süreya Ödülleri” Ahmet Ada, Ahmet Uysal, Barış Erdoğan, Kirkor Yeteroğlu, Metin Kaya, Müyesser Yeniay, Tuğrul Keskin, Turgut Toygar, Ülkü Tamer ve Veysel Çolak’tan oluşan yılın öne çıkan 10 şiir kitabı ile öne çıkan şairlere verildi. Süreya’yı anma gecesi, Kara Güneş grubunun müzik dinletisiyle sona erdi.

     Aydınlık Gazetesi - 11.01.2015, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796758
Online Ziyaretçi Sayısı:30
Bugünlük Ziyaret :1200

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.