28.02.2015 / Londra Filarmoni Orkestrası ve Ray Chen İş Sanat'ta

Eschenbach, Christoph    


     “Londra Filarmoni Orkestrası”
klasik müzik tarihinin efsane şeflerinden Christoph Eschenbach’ın yönetiminde, yetenekli keman virtüözü Ray Chen’in solistliğinde İş Sanat’ta sahne alıyor.

     “2009 Kraliçe Elizabeth” ve “2008 Yehudi Menuhin” yarışmalarındaki birincilikleriyle adından söz ettiren ve günümüzün en başarılı genç kemancıları arasında yer alan Ray Chen, tüm dünyada ayakta alkışlanan bir yıldız. Övgü toplayan yeteneğini Türkiye’de ilk kez “İş Sanat”ta sergileyecek sanatçının “Virtuoso” adını taşıyan ilk albümü Almanya’nın önemli klasik müzik ödüllerinden “Echo Klassik”e layık görüldü. Performansıyla adından söz ettiren Ray Chen, “The Strad” ve “Gramophone” dergileri tarafından mutlaka izlenmesi gereken özel sanatçılardan biri olarak gösterildi. Dünyanın en iyi keman virtüözlerinden Maxim Vengerov’un “Gerçek bir yorumcunun tüm melekelerine sahip” şeklinde övgüye değer gördüğü genç sanatçı, Mozart konçertolarına ayırdığı üçüncü albümünde işbirliği yaptığı klasik müzik tarihinin efsane şefleri arasında yer alan Alman şef ve piyanist Christoph Eschenbach’ın batonu altında ve “Londra Filarmoni Orkestrası” eşliğinde sahne alacak.

     Klasik müziğin en köklü ve seçkin topluluklarından biri olmasının yanı sıra “Queen”, “The Beatles”, “Pink Floyd” gibi grupların eserlerine yaptığı ‘cover’lar ile yenilikçi bir yaklaşım sergileyen “Londra Filarmoni Orkestrası”, “Yüzüklerin Efendisi Filmi”nin Oscar ödüllü müziğinin kaydıyla da büyük ses getirmişti. Schumann ve Mendelssohn’dan eserlerin seslendirileceği, merakla beklenen konser, 3 Mart 2015 Salı akşamı “İş Sanat”ta gerçekleşecek.

     Aydınlık Gazetesi - 28.02.2015, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795017
Online Ziyaretçi Sayısı:31
Bugünlük Ziyaret :1062

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.