28.03.2015 / Sanatçılar Birliği: Bölücülüğe ve Gericiliğe Oy Yok!

Sanatçılar Birliği    


     “HDP’ye destek bildirisi”
ne imza atan ünlülere bir tepki de sanat camiasından geldi. “Türkiye Sanatçılar Birliği” Genel Başkanı İnci Özdil sanatçıların emperyalizmin emrine girmeyeceğini belirterek, “bölücülüğe ve gericiliğe oy vermeme” çağrısı yaptı.

     “Türkiye Sanatçılar Birliği” (TSB) bazı sanatçıların “AKP”yi geriletmek ve barajı yıkmak için “HDP”yi destekleyeceklerini açıklamasına tepki gösterdi. “TSB” Başkanı İnci Özdil, sanatçıları cumhuriyet tasfiyecilerine ve vatan bölücülerine destek vermemeye çağırdı.

     Aralarında yazar ve sanatçıların da olduğu bir grup geçtiğimiz günlerde 7 Haziran seçimlerinde “HDP”yi destekleyeceklerini açıklamıştı. “AKP’yi geriletmek ve barajları yıkmak için HDP’yle dayanışma” adı altında yapılan açıklamaya “TSB”den tepki geldi. Orkestra şefi İnci Özdil yaptığı açıklamada 7 Haziran seçimlerinde gerici, bölücü, laiklik ve özgürlük düşmanı, sanatı ayaklar altına alan kuvvetlerle, Türkiye’yi birleştiren, ilerici, aydınlanmacı güçlerin mücadelesine tanık olunacağını söyledi.

     “HDP”nin “Gezi”deki Tutumunu Unutmadık

     Özdil şöyle konuştu: “Henüz ‘Gezi’ eylemleri sürerken, kimin ‘AKP’nin yanında yer aldığını, neler yaptığını unutmuş değiliz. ‘HDP’nin eş başkanlarının ağzından ‘Gezi’de hükümeti devirebilir miyim amacı güdenler oldu; karşı çıktık. Darbecilerle aynı safta olmayız. Aramıza mesafe koyduk’ sözlerini henüz unutmadık. Emperyalizmle karanlık ilişkiler içinde, ‘ABD’ Büyükelçisi ve Adana Konsolosuyla Diyarbakır’da toplantı üzerine toplantı yapan elinde silah ülkemizi parçalamaya ant içmiş kanlı bir örgütün siyasal uzantısı ‘HDP’den ‘barış’ bekleyenlerin bildirilerinde tek kelime emperyalizm geçmemektedir.”

     Sanatçı Emperyalizmin Emrine Girmez

     Sanatçılara ve sanata karşı yapılan saldırılara ses çıkartmayanların bugün sanatçılardan medet umduklarını belirten Özdil, “Tüm sanatçılarımızı ve aydınlarımızı, sanat eğitimi ve kurumlarını yok etme girişimlerine karşı çıkmayıp aksine, onlarla işbirliği yapanların, Ortadoğu’da ‘Biji Obama’ sloganlarıyla emperyalizmle işbirliği yapanların, Şeyh Sait ve Seyit Rıza heykellerine sarılanların, Türk milletini anayasasından atmaya çalışanların, 4+4+4 gerici eğitim sistemine oy verenlerin, Türk bayrağı ve Atatürk heykeli yakan bölücülerin karşısında tavır almaya çağırıyoruz. Çünkü sanatçı, emperyalizmin emrine girmez” diye konuştu. Özdil, bütün sanatçılara “TSB”de örgütlenme çağrısında bulundu.

     Aydınlık Gazetesi - 28.03.2015, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795683
Online Ziyaretçi Sayısı:29
Bugünlük Ziyaret :1138

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.