02.04.2015 / Bir Günde Festival O3

Bir Günde Festival O3    


     “İstanbul Modern”,
bugün üç büyük kısa film festivalini bir güne toplayarak “Festival O3” başlıklı bir kısa film maratonu düzenliyor.

     2014’ün en çok konuşulan ödüllü animasyonlarının buluştuğu “Ottawa Animasyon Festivali” “en iyiler” seçkisiyle maratonun bir ayağını oluştururken, dünyanın en eski kısa film festivali olan “Oberhausen Kısa Film Festivali”; Çin’den Arjantin’e, belgeselden animasyona, öykülü filmden deneysele uzanan iki renkli programla 2014’ün en iyilerini sunacak. Üçüncü kısa film seçkisi ise bu yıl “Oscar” yarışına aday olan kısa filmlerin bir araya geldiği “Oscar’dan Kısalar”... Programın gözdesi ise Mat Kirkby ve James Lucas imzalı, Sally Hawkins’in başrolde olduğu dram “Telefon Görüşmesi”.

     19 Ülke 50 Şehir

     50 yılı aşkın süredir devam eden ve dünyanın en prestijli etkinliklerinden “Uluslararası Oberhausen Kısa Film” bu yılki “Dünya Turunda” programında yer alan “Uluslararası Yarışma” filmlerinin bulunduğu ve “2014 Almanya Video Müzik Ödülleri”ne aday olan müzik videolarının bir araya getirildiği “MuVi” seçkileri “Festival O3” kapsamında izlenebilecek. Roman Polanski ve George Lucas gibi isimlerin ilk filmlerine de evsahipliği yapan festivalin dünya turu programı bu yıl 19 ülke ve İstanbul’un da aralarında bulunduğu 50 büyük şehri dolaşacak. “İstanbul Modern Sinema”da “Oberhausen Dünya Turunda: MuVi” Saat 13.00’da “Aurat - Carmin” (Markus Frohnhöfer), “Mouse on Mars - Cream Theme”, (Zeitguised) ve “Jan Roth - Einundzwanzig” (Martin Eichhorn, Daniel Spindler) gösterimleri yapılacak filmler arasında yer alıyor.

     Ottawa’nın En İyileri

     Kuzey Amerika’nın dalında en büyük festivali olma özelliğine sahip “Ottawa Uluslararası Animasyon Festivali”, her yıl Eylül ayında Kanada’nın Ottawa kentinde dünyaca ünlü birçok animasyon yapımcısıyla gerçekleşiyor. Festivalin resmi yarışmasının kazananları ile seyirci favorilerinden oluşan “Ottawa’nın En İyileri 2014” seçkisi de “İstanbul Modern Sinema”ya konuk olacak. Saat 17.00’de gösterimi yapılacak filmler ise “100o Karışım”, “Marilyn Myller”, “Hevesli Eager”, “Kendini Yağa Bula”, “Kozmossuz Yaşayamayız”, “Strathmoor’un Gururu”, “Birlik”, “Sığışmıyor”, “Midilli Lesley’nin On Numara Günü”.

     2006 yılından beri “Oscar”a aday olan kısa filmleri sinema salonlarında izleyici ile buluşturan “Oscar Adayı Kısa Filmler” programı bu yıl ABD, Kanada ve Avrupa’nın yanı sıra “İstanbul Modern Sinema”da izlenebilecek. “Oscar”dan Kısalar: “Canlı Çekim”, Saat 19.00’da “AYA”, “Boogaloo ve Graham”, “Kandil Mumu”, “Parvaneh”, “Telefon Görüşmesi” adlı yapıtların  gösterimi gerçekleştirilecek.

     Dietrich Brüggemann’ın yönetmenliğini üstlendiği, 2013 Almanya yapımı kısa film “Tim Neuhaus Ft. Kat Frankie - Easy  or Not” “Oberhausen Dünya Turunda: MuVi” kapsamında gösterilecek filmler arasında yer alıyor.

     Aydınlık Gazetesi - 02.04.2015, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797155
Online Ziyaretçi Sayısı:22
Bugünlük Ziyaret :1219

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.