07.04.2015 / Eserkent Ortaokulu Öğrencileri Sanatla Buluşuyor

Anatolia Horn Quartet    


     İzmir Karabağlar “Eserkent Ortaokulu” öğrencileri, Mayıs ayında gerçekleştirilecek proje ile sanata doyacak. İzmir’in dezavantajlı bölgelerinden olan Karabağlar ilçesinde bulunan İzmir Karabağlar “Eserkent Ortaokulu” öğrencilerine açıklamalı bir dinleti ve çoksesli küğ hakkında bir seminer verilecek. Proje, 1 hafta sürecek. “ABRSM Fonu” ile gerçekleştirilecek proje kapsamında 4 Mayıs Pazartesi günü saat 15.00’te “Anatolia Horn Quartet Grubu”, bir dinleti gerçekleştirecek. Bu proje sayesinde İzmir’de ilk kez “ABRSM Fonu” ile bir eğitim projesi gerçekleştirilmiş olacak. Öğrenciler, kültürümüze ait halk ezgilerinin klasik müzik enstrümanları ile çalınarak seslendirilmesi ile kültürel müzik zenginliğimiz hakkında bilgi sahibi olacaklar. Öğrenciler, seminer sunumu sayesinde Türk ve yabancı çok sayıda önemli klasıl küğ bağdarlarını tanıyacaklar; çoksesli küğe olan ilgileri artacak.

Eserkent Ortaokulu


    
İzmir Karabağlar “Eserkent Ortakulu” bir ilke imza atıyor...

     Proje hakkında bilgi veren okul müdürü Serdal Atav, Anadolu ezgileri ile batı müziği tınılarını harmanlayarak uluslararası pek çok etkinliğe katılan “Anatolia Horn Quartet”in proje kapsamında açıklamalı bir dinleti ve “Çoksesli Müzik Nedir? Klasik Müzik Enstrümanlarını Tanıyalım” adlı bir seminer gerçekleştireceğini belirtti. Bu dinletide dünyada bir ilk olan “Dört Korno İçin Anadolu Ezgileri” seslendirilecek. Atav, okulun gelir seviyesi çok düşük ailelerin, sosyal imkanları kısıtlı öğrencilerine eğitim verdiğini belirtti. Toplam 1.200 öğrencileri olduğunu ve engelli öğrencilere de eğitim verildiğini vurguladı. İlk defa bir “AB Projesi” gerçekleştireceklerini belirten Atav, bu projeyi çok önemsediklerini ve gelecekte de yeni projeler gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

     “Anatolia Horn Quartet” koordinatörü Zafer Yümlü de eğitim konserlerine verdikleri önemi belirterek böyle bir projede yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

     07.04.2015, Salı - İzmir




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794669
Online Ziyaretçi Sayısı:27
Bugünlük Ziyaret :997

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.