10.04.2015 / Usta Tiyatro Sanatçısı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Çam, Raif Hikmet    


     69 yaşındaki usta tiyatro oyuncusu Raif Hikmet Çam 15 yıl sahneye çıktığı “Adana Devlet Tiyatrosu” sahnesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

     1965 yılında Ankara’da profesyonel tiyatroculuğa adımını atan Raif Hikmet Çam Ankara ve Kayseri sahnelerinin ardından 1986 yılından 2011 yılında Aziz Nesin’in “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” oyunu ile emekli oluncaya kadar “Adana Devlet Tiyatrosu” sahnesini yüzlerce oyuncu ile paylaştı. Genç oyuncuların Raif babası son yolculuğuna uğurlanırken arkadaşları ve sevenleri tarafından yalnız bırakılmadı. Törene katılan “Devlet Tiyatrosu Yönetim Kurulu” üyesi, “Ankara Devlet Tiyatrosu” sanatçısı Şahin Ergüney uzun yıllar aynı sahneyi paylaştığı Raif Hikmet Çam’ın ilerici ve devrimci biri olduğu söyleyerek “Raif Hikmet Çam ile yaptığımız sohbetler de ‘Devlet Tiyatrosu’nun sadece bir sanat kurumu olduğunu değil devlet tiyatrosunun aynı zamanda çağdaş laik bir Türkiye olduğu düşüncesinde hem fikir olmuştuk O’nunla. Şimdi O’nun huzurunda şunları söylemek istiyorum; eğer bizler ‘Devlet Tiyatrosu’ ailesi olarak birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza edersek bu kurumu hiçbir güç yıkmaya, karartmaya ya da olumsuz bir noktaya götürmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.

     Raif Hikmet Çam ile aynı sahneyi paylaşma mutluluğunu paylaşmış tiyatrocu arkadaşları O’nunla aynı sahneyi son kez paylaşarak sahne anıların paylaştılar. “Adana Devlet Tiyatrosu” sanatçısı Sema Öner Kelav Adana tiyatro seyircilerinin başı sağ olsun diyerek başladığı konuşmasında “Benim tanıdığım seyircisine en saygılı aktördü, seyircisini seven, sayan, kollayan, seyircisinin önünde en içten eğilen aktördü” dedi. Raif Hikmet Çam’ın cenazesi daha sonra Türk Bayrağına sarılarak tiyatrocu arkadaşlarının omuzunda alkışlar eşliğinde sahneyi son kez terk ederek, “Kabasakal Mezarlığı”na defnedilmek üzere yola çıktı.

     Aydınlık Gazetesi - 10.04.2015, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796530
Online Ziyaretçi Sayısı:29
Bugünlük Ziyaret :1189

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.