10.04.2015 / Festivalde Bugün

Festivalde Bugün    


     İngiliz yönetmen Matthew Warchus’a “Cannes Film Festivali”nde “Kuir Palmiye Ödülü”nü kazandıran “Onur” filminin galası bugün “Atlas Sineması”nda yapılacak.

     4 Nisan’da başlayan “34. İstanbul Film Festivali”nde bugün gerçekleştirilecek olan etkinlikleri okurlarımız için derledik.

     “Yeni Bir Bakış” bölümünde yer alan Shawn Christensen’in “Ben Ölmeden Önce” filminin “Rexx Sineması” 19.00 seansı süresi nedeniyle 19.30’da başlayacak.

     Ustalarla Buluşma

     Bu yıl festivalin “Sinema Onur Ödülü”nü alan, Türk sinemasının birbirinden değerli isimleri festival kapsamında gösterilecek filmlerinin “İstanbul Modern”deki gösterimlerinde izleyicilerle buluşacaklar. 13.30’da “Dikkat Kan Aranıyor”un gösterimine yönetmen Temel Gürsu ve usta oyuncu Süleyman Turan katılacaklar. 16.00’da Yılmaz Atadeniz ve Süleyman Turan kült kovboy filmi “Maskeli 5’ler”in gösteriminde yer alacak. Nebahat Çehre ise 19.00’da Yılmaz Güney’li “Seyyit Han” filminin sunumunda salonda olacak.

     Baskılara karşı dayanışma içerisinde göğüs geren madencilerin ve onlara destek veren bir grup gey ve lezbiyenin hikayesini anlatan “Onur” İngiliz yönetmen Matthew Warchus’a da “Cannes Film Festivali”nde “Kuir Palmiye Ödülü”nü kazandırdı. Filme ilham veren “LGBT” aktivistleri Gethin Roberts, Nicola Field ve Mike Jackson “Atlas Sineması” 21.30’daki galada izleyicilerle olacak.

     “NTV Belgesel Kuşağı”nda yer alan filmi “Caligari’den Hitler’e Belgeseli”yle Weimar dönemi Alman sinemasını inceleyen sinema yazarı ve yönetmen Rüdiger Suchsland filmin “Rexx Sineması Salon 2”deki 13.30 seansı ile bugün izleyicilerle buluşacak.

     Aditya Vikram Sengupta imzalı Hindistan filmi “Aşk Zahmetli İştir” filminin “Beyoğlu Sineması” 13.30 seansına filmin yapımcısı Vikram Mohinta bir kez daha katılacak.

     Bu yıl Berlin’de “Generation Bölümü”nde yarışan, “Antidepresan” bölümü filmlerinden “Küçük Bir Sorun”, ergenlik dönemine dair korkuları ve hayalleri alışılmadık bir hikayeyle anlatıyor. Filmin “Feriye Sineması” 16.00 gösteriminde yönetmeni Duccio Chiarini ile tanışmak isteyenler bu seansı kaçırmasın...

     Nerede Sivil Hayat?

     Birçok festivalde eleştirmenler tarafından övgüye boğulan “Motivasyon Sıfır”, şehirden uzak bir çölde gün sayan kadın askerlerin hikayesini anlatıyor. “Antidepresan” bölümünde yer alan bu kara mizah örneğinin “Feriye Sineması” 19.00 gösterimine filmin başrol oyuncuları Dana Ivgy ve Nelly Tagar eşlik edecek.

     İnsanı hem şaşırtan, hem de epey rahatsız eden Ivano De Matteo yönetmenliğindeki “Akşam Yemeği” kentsoylu aile yaşamının altına inerek, derinde yatan ikiyüzlülüğü ve şiddeti gözler önüne seriyor. Festivalin “Aile Bağları” bölümünde yer alan filmin oyuncularından Luigi Lo Cascio “Atlas Sineması” 19.00 seansında yer alacak.

     Aydınlık Gazetesi - 10.04.2015, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794381
Online Ziyaretçi Sayısı:38
Bugünlük Ziyaret :922

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.