14.04.2015 / Festivalde Yarışmalar ve Kapanış Töreni İptal

Festivalde Yarışmalar ve Kapanış Töreni İptal    


     “Bir Gerilla Belgeseli: Bakur” (Kuzey)
filminin “34’üncü İstanbul Film Festivali” kapsamındaki gösteriminin iptal edilmesinin ardından konuyla ilgili bir basın toplantısı gerçekleştiren festival komitesi, yarışmalar ve kapanış töreninin iptal edildiğini duyurdu.

     Festival programında yer alan 22 filmin yönetmen ve yapımcıları, “Festivallerde gösterilecek yabancı filmlerden istenmeyen bu belgelerin yerli yapımlar için bir zorunluluk haline getirilmesini kabul etmiyoruz. Bunu bir baskı ve sansür olarak nitelendiriyoruz” açıklamasıyla filmlerini “İstanbul Film Festivali”nde göstermeme kararı aldı.

     Toplantıda, “Altın Lale Uluslararası Yarışması”nda yer alan film gösterimlerinin devam edeceği ancak “Ulusal ve Uluslararası Altın Lale ve Ulusal Belgesel Yarışmaları”yla festivalin kapanış töreninin iptal edildiği açıklandı. Toplantıda konuşan “İstanbul Film Festivali” Direktörü Azize Tan, “Bu yaşananların, sinema endüstrisinin mustarip olduğu sorunları çözmek için bir fırsata dönüşmesini umuyorum” diye konuştu. Festivalde yaşananlarla ilgili 14 Nisan Salı günü (bugün) saat 15.30’da “Atlas Sineması”nda sektördeki meslek birliklerinin katılacağı ortak bir basın toplantısı gerçekleştirilecek.

     Aydınlık Gazetesi - 14.04.2015, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794173
Online Ziyaretçi Sayısı:28
Bugünlük Ziyaret :849

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.