21.04.2015 / Say: Göstermelik Diplomasilere İhtiyacım Yok

Say, Fazıl    


     Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, yurtdışındaki konserlerinde kulislerine gelmek isteyen büyükelçileri konserlerinde dahi görmek istemediğini, göstermelik diplomasileri sevmediğini söyledi.

     Hükümeti eleştirdiği için hedef gösterilen, hakkında dava açılan ve yapıtları “Kültür Bakanlığı” tarafından çeşitli programlardan çıkarılan ünlü sanatçı, Türkiyeli diplomatların konserine gelmesini istemediğini söyledi. Son turnesinde bu nedenle Pekin’de büyükelçiyi kulis odasına almadığını ve New York’ta da konsolosluk çalışanlarını reddettiğini açıkladı. “Cumhuriyet”te yayımlanan yazısında, “Buradan naçizane Türk diplomatlarına bir notum var. Üzülerek diyorum, bu adamlar gelmesinler benim konserlerime. İçime sinmiyor. Kendime göre anlık hareket etmek zorunda kalıyorum” diye yazdı.

     Diplomatlara iki soru soran Say şöyle devam etti: “Yani, ya uygar bir Türkiye’den yanasındır. Ve hükümete karşı olman gerekirse de olursun ve haksızlık yapılan insanlardan, baskıya uğrayan sanatçılardan, haksız yere cezalandırılan vatandaşlarından yana olursun. Ya da bu vahim baskıcı anlayışı temsil edersin...” Açıklaması olmayan diplomatın konserine gelmemesini duyuran Say, “İkisi birden olmuyor çünkü, kimse saf değil” dedi.

     Aydınlık Gazetesi - 21.04.2015, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796121
Online Ziyaretçi Sayısı:30
Bugünlük Ziyaret :1170

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.