07.05.2015 / Anatolia'dan Müzik Ziyafeti

Anatolia'dan Küğ Ziyafeti-1    


     İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde bulunan ve ilklere öncülük etmesiyle dikkat çeken “Eserkent Ortaokulu” yönetici, öğretmen ve öğrencileri okullarında ilk kez gerçekleştirilen uluslararası müzik organizasyonu “Anatolia Horn Quartet” ile müzikal yolculuğun tadını çıkardı.

     Konuyla ilgili olarak açıklama yapan “Eserkent Ortaokulu” Müdürü Serdal Atav, okullarında “ABRSM” (The Associated Board of the Royal Schools of Music) “İngiliz Kraliyet Müzik Okulları Birleşik Kurulu Fonu” ile gerçekleştirilen proje kapsamında “Anatolia Horn Quartet Grubu”nun keyifli bir konser gerçekleştirdiğini ve bir hafta süreyle öğrencilerin dünya müzikleriyle tanışmaları anlamında çeşitli etkinlikler düzenlendiğini söyledi.

Anatolia'dan Küğ Ziyafeti-2

     Türkiye’de ve İzmir’de ilk kez “ABRSM Fonu” ile bir müzikal eğitim projesi düzenlendiğinin altını çizen Atav, öğrencilerin, halk ezgilerimizin klasik müzik enstrümanları ile çalınarak seslendirilmesi ile kültürel müzik zenginliğimiz hakkında bilgi sahibi olduklarına dikkat çekerken, “Bir hafta süren etkinliklerde öğrencilerimize, -çok sesli müzik nedir ve klasik müzik enstrumanlarını tanıyalım- konulu sunumlar sayesinde Türk ve yabancı çok sayıda önemli klasik müzik bestecisini tanımaları ve çoksesli müziğe olan ilgilerinin artması yönünde katkı sağlanmıştır” dedi.

     Anadolu ezgileri ile batı müziği tınılarını harmanlayarak uluslararası pek çok etkinliğe katılan “Anatolia Horn Quartet”in proje kapsamında verdiği ve “Karabağlar İlçe Milli Eğitim” Müdürü Halit Aslan’ın da öğrencilerle birlikte izlediği konserde dünyada bir ilk olan “Dört Korno İçin Anadolu Ezgileri” seslendirilirken Okul Müdürü Serdal Atav, “Okulumuzda ilk kez bir AB projesi gerçekleştirmenin heyecanını yaşadık. Müziğin ve müzik eğitiminin öğrencilerimizin kültürel ve sanatsal anlamda donanımlı bireyler olması yönüyle gelecekteki başarılarında önemli olduğunu düşünüyorum. Ulusal ve uluslararası projeleri okulumuzda ağırlamaya, öğrencilerimizin vizyonlarını genişletmeleri adına devam etmek istiyoruz” dedi.

     http://www.yuzdeyuzhaber.com sitesinden alınmıştır. - 07.05.2015, Perşembe

Anatolia'dan Küğ Ziyafeti-3




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797225
Online Ziyaretçi Sayısı:38
Bugünlük Ziyaret :1221

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.