10.05.2015 / Ustaya Veda...

Ustaya Veda    


     Türk sinema ve tiyatrosunun efsane isimlerinden Zeki Alasya sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

     Karaciğer hastalığı sebebiyle 22 Nisan’dan beri tedavi gören ve geçen cuma günü hayatını kaybeden Zeki Alasya’nın cenazesi dün “Levent Camii”nde düzenlenen törenle kaldırıldı. Cenazeye “Vatan Partisi” Genel Başkanı Doğu Perinçek, “CHP” Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski “Çalışma ve Sosyal Güvenlik” Bakanı Yaşar Okuyan, “Ulusal Kanal” Program Yapımcısı Gülgün Feyman, çok sayıda milletvekili ve Zeki Alasya’nın sanat camiasından dostları ile sevenleri katıldı.

     “Kültür ve Turizm” Bakanı Ömer Çelik, “İstanbul Büyükşehir” Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da aralarında bulunduğu pek çok kişi de cenazeye çelenk gönderdi.

     Tabutuna Fenerbahçe Forması Koyuldu

     Türk sinemasının ayrılmaz ikilisi olarak bilinen Zeki Alasya’nın can dostu Metin Akpınar ise cenaze töreninde güçlükle ayakta durabildi. Arkadaşının tabutu başından ayrılmayan Metin Akpınar, ustanın kızı Zeynep Alasya, eşi Jülide Atak, ve eski eşi Oya Mella ile birlikte taziyeleri kabul etti.

     Usta oyuncunun tabutuna ise Türk bayrağı ile gönül verdiği “Fenerbahçe”nin çubuklu forması koyuldu.

     Zeki Alasya ile birlikte birçok dizide rol alan arkadaşı Melek Baykal, basın mensuplarına açıklama yaparken gözyaşlarına hakim olamadı. Baykal, “O kadar zor ki Zeki için bir şeyler söylemek, 2 dakikaya sığdırmak. Çok önemli insandı. Sanatçılığı bir yana, insan olarak hayatımda ender tanıdığım en iyi insanlardandı” dedi.

     “Adam Gibi Adamdı Zeki Abi”

     Sanatçı Edip Akbayram ise, “Zeki abiyle güzel anılarımız vardı. Benim için unutulmaz bir isimdir. Halkın içinden gelen, özde bir insandı. Sahteciliği, ikiyüzlülüğü yoktu. Adam gibi bir adamdı Zeki abi. Saygı ve sevgiyle anıyorum toprağı bol olsun” diye konuştu.

     Gözyaşları ve alkışlarla son yolculuğuna uğurlanan usta Zeki Alasya, “Levent Camii”ndeki cenaze namazının ardından “Zincirlikuyu Mezarlığı”ndaki aile kabristanlığına defnedildi.

     Aydınlık Gazetesi - 10.05.2015, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796776
Online Ziyaretçi Sayısı:34
Bugünlük Ziyaret :1201

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.