22.05.2015 / Konservatuvar Öğrencilerinden Yeni Ödüller

Mersin Konservatuvarı-1    


     Katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmalardan pek çok ödül kazanan “Devlet Konservatuvarı” öğrencileri aldıkları ödüllere yenilerini ekledi. “Uluslararası Harmony Yarışması”na katılan Konservatuvar öğrencilerimiz, yarışmadan birincilik de dahil olmak üzere çeşitli derecelerle döndü.

     Farklı ülkelerden yarışmacıların katıldığı “5. Uluslararası Harmony Yarışması” 2-9 Mayıs tarihleri arasında Antalya’nın Side ilçesinde düzenlendi. Yarışmanın jürisi, profesörlerin de dahil olduğu uluslararası düzeyde sanatçılardan oluştu.

     Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı öğretim elemanı Lily Cimburidze’nin öğrencileri olan ve yarışmaya keman kategorisinde katılan Laçin Akyol ve Deniz Yakın iki yıl eğitim gören kategorisinde; Doğa Karahan ise üç yıl eğitim gören kategorisinde birincilik ödüllerini kazandı.

     Öğretim elemanı Georgi Kovzilidze’nin öğrencisi Gizem Nur Bodur klarinet kategorisinde birincilik ödülüne hak kazanırken, öğretim elemanı Aras Yıldıran’ın öğrencisi Mehmet Çelik trompet kategorisinde ikincilik ödülünü aldı.

     Ansambl kategorisinde de Yrd. Doç. Tuba Özkan’ın öğrencisi Melisa Akgünler (keman) ve öğretim elemanı Marina Cincaradze’nin öğrencisi Buğra Çobansarı (piyano) ikincilik ödülünü alan isimler oldu.

Mersin Konservatuvarı-2


    
Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serdar Yılmaz konservatuvar öğrencilerinin başarılarından gurur duyduğunu dile getirerek ardı ardına gelen ödüllerin konservatuvarın olduğu kadar üniversitemizin de başarısı olduğunu ve “Mersin Üniversitesi”nin isminin duyulmasına katkı sağladığını söyledi.

     http://www.mersin.edu.tr sitesinden alınmıştır. - 22.05.2015, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795777
Online Ziyaretçi Sayısı:39
Bugünlük Ziyaret :1149

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.