25.05.2015 / Yılın Oyunu Ödülü 'Kerbela'ya

Yılın Oyunu Ödülü    


    “Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri 2015”,
21 Mayıs akşamı “Akatlar Kültür Merkezi”nde düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. Aysel Sakarya, Aydın Ergil, Gülseren Bektaş, Hatice Dolu, Nevzat Yıldıran, Nurdan Ergil ve Seray Anıl’dan oluşan “Seçici Kurul”, 100 oyunu enine boyuna değerlendirdi ve bu yıl 20 dalda 24 ödül belirledi. Ödüllere bir de tiyatro izleme platformunun kararlaştırdığı “Yılın Teması” “Kadın Olmak” ödülü eklendi. “Yılın Oyunu Ödülü”nü Ali Berktay’ın yazdığı Ayşe Emel Mesci’nin yönettiği “Kerbela” adlı oyun alırken, “Yılın Sahne Tasarımı Ödülü”, Slavomir Mrozek’in yazıp Ragıp Yavuz’un yönettiği “Terzi” oyunu ile Barış Dinçel’e verildi.

     “Yılın Işık Tasarımı Ödülü”nü İsmail Kadare’nin yazdığı, M. Nurullah Tuncer’in “Ölü Ordunun Generali” oyunuyla Cengiz Özdemir, “Yılın Efekt Tasarımı Ödülü”nü Henri Keroul ile Albert Barre’den Muammer Karaca ve Refik Kordağ’ın uyarladığı, Nedret Denizhan’ın yönettiği “Cibali Karakolu” oyunuyla Levent Akman kazandı.

     “Yılın Koreografisi Ödülü”ne William Shakespeare’in yazdığı Alexandar Popovski’nin yönettiği “Bir Yaz Gecesi Rüyası” oyunuyla Handan Ergiydiren, “Özel Tema Ödülü”ne “Tiyatro İs”in “Bahar Kuaför” adlı 7 kişilik oyunu, “Komedi Kadın Oyuncu Ödülü”ne ise Merve Sevi değer görüldü. “Ekin Yazın Dostları”nın 2015 yılı ödül töreninin temasını “Kadın Olmak” olarak belirlediği gecede yapılan konuşmaların ardından küçük bir piyano dinletisi de gerçekleşti.

     Aydınlık Gazetesi - 25.05.2015, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795884
Online Ziyaretçi Sayısı:36
Bugünlük Ziyaret :1159

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.