09.06.2015 / Cazın Büyülü Sesi Geliyor

Zadeh, Aziza Mustafa    


     “Cazın Bakülü Prensesi”
olarak bilinen Aziza Mustafa Zadeh, doğu-batı ezgilerini ustaca kullandığı müziğiyle, bu akşam saat 20.00’de “Cemal Reşit Rey”de (CRR) kendisini izleyenleri, derinden etkileyerek, unutulmaz bir gece yaşatacak.

     Piyano ve vokalde Aziza Mustafa Zadeh’in yer alacağı konsere, Ralf Cetto (bas) ve Simon Zimbardo (davul) eşlik edecek.

     Geleneksel Azerbaycan müziği “Mugam” ile caz müziğini harmanlamasıyla tanınan piyanist ve besteci Vagif Mustafa Zadeh ile opera şarkıcılığı eğitimi almış şarkıcı Eliza Mustafa Zadeh’in kızları olan Aziza Mustafa Zadeh, “Cazın Bakülü Prensesi” olarak bilinmektedir. Aziza Mustafa Zadeh, “Sony Records”dan çıkardığı ilk albümünden beri eleştirmenlerce Keith Jarrett, Bill Evans ve Chick Corea gibi sanatçılarla karşılaştırılmıştır. Müziği, caz ile Uzak Doğu halk müziklerinin Klasik Batı Müziği tarzında yorumlanmasının bir karışımı olan Zadeh, J. S. Bach’ın klavsen eserlerinin etkilerinin hissedildiği besteleriyle de başarı kazanmıştır.

     Sadece piyano çalışıyla değil güçlü sesiyle caz stilinde söylediği Azeri şarkılarla da dinleyicilerini büyüleyen sanatçı, bir albümünde seslendirdiği Aşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” yorumuyla Türk müzikseverlerini kendine hayran bırakmıştı.

     Aydınlık Gazetesi - 09.06.2015, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794174
Online Ziyaretçi Sayısı:29
Bugünlük Ziyaret :849

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.