09.06.2015 / Klasik Müzik Rüzgarı Bodrum’da Esecek

Klasik Müzik Rüzgarı Bodrum'da Esecek    


     “Festival”, “İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası”, “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası”,
Denis Matsuev, Buika, Sarah Chang, Eleni Karandriou ve Fazıl Say gibi dünyaca ünlü sanatçı ve orkestraları ağırlamaya hazırlanıyor.

     Müzikseverlerin her yıl büyük heyecanla beklediği “D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali”, bu yıl 11. kez müzikseverlerle buluşuyor.

     Kurucu destekçiliğini “Doğuş Grubu”nun üstlendiği, “D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali”nin 11’incisi bu yıl 15-19 Ağustos tarihleri arasında düzenleniyor. Sanatsal proglamlama ve planlaması “Pozitif Live” tarafından üstlenilen festivalin açılış konseri, Türkiye’ye ilk kez gelecek dünyaca ünlü şef Charles Dutiot yönetiminde, dünyanın en saygın orkestralarından “İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası” ile Rus piyano geleneğinden gelen büyük virtüöz Denis Matsuev ile seyircilerle buluşacak. “Rus Ateşi” isimli programda; türünün en tanınmış örneklerinden biri olan “Ruslan ve Ludmilla Uvertürü” ile Çaykovski’nin en popüler eserlerinden 5. Senfoni, Denis Matsuev performansıyla klasik müzik tutkunlarına sunulacak.

     İlk Kez Bodrum Kalesi’nde

     Dünyanın önde gelen orkestraları, şefleri ve piyanistleriyle çalan ve günümüzün en büyük keman virtüözlerinden biri olarak gösterilen Sarah Chang’in, Charles Dutoit yönetimindeki “Kraliyet Filarmoni Orkestrası” ile birlikte ikinci gece sahne alacağı festivalde müzik eleştirmenlerinin Nina Simone, Chavela Vargas, Cesarea Evora gibi isimlerle karşılaştırdığı, “NPR”nin “özgürlüğün sesi” diyerek tüm zamanların en iyi 50 vokalisti arasında gösterdiği Buika da senfonik bir konserle müzikseverlerle buluşacak.

     Festivalin 3’üncü günü “Metamorfoz” adını verdikleri projeleriyle çellist Sedef Erçetin Atala ve piyanist Maria Papapetropoulou sahne alacak. İzmir’in en yetenekli müzisyenlerinden oluşan “Karşıyaka Oda Orkestrası” (KODA) ve “KODA”nın müzisyenlerinden oluşan Karşıyaka Kentet’in yanı sıra genç yetenekler Dorukhan Doruk, Veriko Tchumburidze, Can Çakmur ve Yunus Tuncalı festivalin konukları olacak.

     Bu yıl ilk defa “D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali”ne ev sahipliği yapacak “Bodrum Kalesi”nde, filmlere yaptığı unutulmaz müziklerle tanınan Eleni Karaindrou, Ender Sakpınar şefliğinde “İstanbul Sinfonietta” ile sahne alacak.

     Bir marinada düzenlenen ilk ve tek klasik müzik festivali olma özelliğini taşıyan etkinliğin sevilen serisi “Gün Batımı Konserleri”nin keyfine bu yıl “Gün Doğumu Konserleri” de eklenecek. Amfi tiyatronun büyüleyici deniz manzarasında güneşi karşılayacak müzikseverler, klasik müziğin zevkine gün doğumunun etkileyici atmosferiyle varacak.

     Festivalin kapanışı ise uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir edebiyat-müzik buluşması ile yapılacak. Fazıl Say, çağdaş hikayeciliğe yaptığı katkılarla Türkiye edebiyatında bir dönüm noktası sayılan Sait Faik’i ölümünün 60. yılında anarak bu kez de notalarda ölümsüzleştirecek.

     Bu yıl 11.’si düzenlenecek olan ve bugüne kadar 3 bin 500’ü aşkın sanatçıyla 160 bini aşkın müziksevere ulaşan “D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali”, 5 güne yaydığı 11 konser ile müzikseverler için uzun bir soluklu bir program sunacak.

     15-19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival biletlerinin satışından sağlanacak gelirin tamamı bu yıl da “Tohum Otizm Vakfı” ile “Bodrum Sağlık Vakfı”na bağışlanacak.

     Aydınlık Gazetesi - 09.06.2015, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797991
Online Ziyaretçi Sayısı:34
Bugünlük Ziyaret :1244

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.