25.08.2015 / Bilkent Senfoni’de Ganiyev Dönemi Sona Erdi

Ganiyev, Toğrul    


     Azerbaycan Devlet Sanatçısı Doç. Dr. Toğrul Ganiyev “Bilkent Senfoni”den istifa etti.

     “Bilkent Senfoni Orkestrası”nın (BSO) başkemancısı ve orkestranın rahmetli ilk başkemancısı Prof. Server Ganiyev’in oğlu Toğrul Ganiyev'in orkestradaki görevinden istifa ettiği açıklandı.

     “Andante”den Sanat Deliorman, sürpriz istifasının ardından Toğrul Ganiyev ile görüştü. 1990 yılında Türkiye’ye gelen Azeri keman sanatçısı, “Ankara Devlet Opera ve Balesi”nde 3 yıl çalıştıktan sonra 1993 yılında geçtiği “Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi”nde (MSSF) o günden beri aralıksız olarak görev yapıyordu. Ganiyev sohbetimiz sırasında, kendi deyişiyle, “hazır yaşı da kemale ermişken”, istikbali ve kariyeri hatırına yuvası gibi gördüğü bu kurumdan, O’nun için çok zor da olsa ayrılması gerektiğine karar verdiğini söyledi.

     İstifa mektubunu orkestra yönetimine bugün teslim eden Toğrul Ganiyev, “BSO”da geçtiğimiz sezon yapılan yönetim değişikliğinin ardından göreve gelen yeni kadroyla aralarında bazı fikir ayrılıkları oluştuğunu belirterek şöyle konuştu: “Bugüne kadar yaptığım işlerden herkes memnun kalmıştır. Babam da ben de ‘BSO’ya sağlam bir temel hazırladık ve kurduğumuz bu yapının sonuna kadar arkasında durduk. Ben artık orkestradaki görevimizi yerine getirdiğimizi düşünüyorum. ‘Bilkent Üniversitesi’ ve ‘BSO’ benim için her zaman 1 numaradır ve hep de öyle kalacaktır. Artık hocalığın yanısıra solistlik kariyerime de ağırlık vermek istiyorum çünkü ‘BSO’da çalıştığım yıllarda kendi konserlerime pek vakit kalmıyordu.”

     Önümüzdeki sonbaharda “Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı”nda Doçent unvanıyla göreve başlayacak olan Ganiyev, “Bilkent MSSF”dekine benzer bir sistemi “Çukurova”da da kurmayı ve konservatuvarın ismini yükseltmeyi hedeflediğini açıkladı.

     Ganiyev sohbetimizin sonunda, 22 yılını vakfettiği “Bilkent”ten olumlu duygularla ayrıldığını, başta üniversitenin kurucusu olan rahmetli İhsan Doğramacı ve şimdiki mütevelli heyeti başkanı olan oğlu Ali Doğramacı olmak üzere tüm Doğramacı ailesine büyük bir saygı ve sevgiyle bağlı olduğunu sözlerine ekledi.

     http://www.andante.com.tr sitesinden alınmıştır. - 25.08.2015, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794596
Online Ziyaretçi Sayısı:40
Bugünlük Ziyaret :979

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.