16.09.2015 / Devlet Opera Bale Takipte: Solistin Facebook Paylaşımına Savunma İstendi

Aktar, Arda    


     İktidarın baskılarından sanat dünyasında payına düşeni hayli alan “Devlet Opera ve Bale (DOB) Müdürlüğü”, solist sanatçı Arda Aktar’dan kuruma yönelik eleştirel haberleri paylaştığı için savunma istedi.

     Kuruma Eleştiri ‘Yasak’

     “Cumhuriyet”ten Selda Güneysu’nun haberine göre “DOB” yönetimini ve usulsüz atamaları eleştiren “Kendi atamasını kendi yaptı” ve “Tek bir gecede sanatçı yaptılar” başlıklı haberleri kişisel “Facebook” sayfasından paylaşan ve yorumda bulunan Aktar, “Ankara DOB Müdürlüğü”nün takibine alındı.

     “Ankara DOB” sadece Aktar’la da yetinmedi; “Facebook”ta yer alan haberlere yorumda bulunan diğer sanatçılardan da savunma istedi.

     “Bunun Adı Mobbingdir”

     Solist sanatçı Arda Aktar’ın avukatı Mehmet Necati Yüzer, müvekkilinden “genel yayın” yaptığı gerekçesiyle savunma istendiğini, ancak “Facebook” hesabının özel bir alan olduğu ve üçüncü kişilere kapalı olduğu gerekçesiyle bu kategoriye giremeyeceğini ifade etti.

     Bu nedenle Aktar’ın yazışmalarının ilgili kurum tarafından takip altına alınmasının “sanatçının kişilik haklarını zedelediğini” ifade eden Yüzer, “Opera ve Bale yönetiminin Aktar hakkındaki bu iddia ve yorumları suç uydurma, sansürleme çabası, demokratik özgürlüklerin kısıtlanması, mobbing uygulanması anlamına gelir” diye konuştu.

     http://www.diken.com.tr sitesinden alınmıştır. - 16.09.2015, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798112
Online Ziyaretçi Sayısı:34
Bugünlük Ziyaret :1247

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.