30.01.2014 / Dayakçı Kocaya ‘İnleyen Nağmeler’ Cezası

Nalbant, Hasan    


     Bartın’da eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle 1 yıl 19 gün hapisle cezalandırılan müzisyen, cezasını, huzurevi sakinlerine keman çalarak tamamlıyor.

     Müzisyen Hasan Nalbant’a (50), Bartın’da 4 yıl önce cumhuriyet savcılığınca “basit yaralama” suçundan kamu davası açıldı. “Bartın Asliye Ceza Mahkemesi”ndeki yargılama sonunda mahkemece 1 yıl 19 gün hapis cezasına çarptırılan Nalbant’ın cezası, “Yargıtay” tarafından da onandı. Yaklaşık 1 ay “Bartın Açık Cezaevi”nde kalan Nalbant’ın buradaki iyi hali göz önünde bulundurularak kısa süreli hapis cezalarında uygulanan denetimli serbestlik uygulamasından yararlandırılmasına karar verildi. Cezası kamu yararına ücretsiz çalışmaya çevrilen Nalbant, “efor gerektiren işlerde çalıştırılamayacağı” yönündeki hastane raporu doğrultusunda, “Bartın 75. Yıl Huzurevi”nde müzisyen olarak cezasını çekmesi “Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı”na bağlı “Denetimli Serbestlik Müdürlüğü”nce de uygun görüldü. Nalbant, ayda bir kez olmak üzere 8 ay boyunca huzurevi sakinlerine keman çalarak cezasını tamamlayacak.

     Eşimle Aram Düzeldi

     Hasan Nalbant, kentte ve il dışındaki eğlence mekanlarında keman çalarak müzisyenlik yaptığını söyledi. Eşiyle 4 yıl önce yaşadığı talihsiz bir olay yüzünden ceza aldığını anlatan Nalbant, “32 yıllık eşimle hayatımda ilk kez bir tartışma yaşadım. O’nu ittiğim sırada kazayla yere düştü ve parmağı kırıldı. Tabi hastanede tutulan adli raporun ardından kamu davası açıldı ve hapis cezası verildi” dedi. Nalbant, cezasının huzurevi sakinleri için müzik programı yapmaya dönüştürüldüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

     “Hem cezamı çekiyor, hem de huzurevi sakinlerini eğlendirerek güzel bir iş yapmış oluyorum. Şu anda eşimle aramda da hiçbir problem yok. Denetimli serbestlik uygulamasını sonuna kadar destekliyorum.”

     Gazete Vatan - 30.01.2014, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5770740
Online Ziyaretçi Sayısı:42
Bugünlük Ziyaret :1040

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.