05.10.2015 / Aysel Ekşi’ye Saygı Gecesi

Aysel Ekşi'ye Saygı Gecesi    


     “Beşiktaş Belediyesi”
tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinlikleri, önceki akşam “Fulya Sanat Merkezi”nde “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği” (ÇYDD)’nin Kurucu Başkanı, Prof. Dr. Aysel Ekşi için düzenlenen anma gecesi ile başladı.

     Oktay Ekşi’nin 14 Mayıs 2015 günü aramızdan ayrılan eşi Aysel Ekşi için düzenlenen anma törenine çok sayıda akademisyenle Aysel Ekşi’nin ailesi ve sevenleri katıldı. Ekşi’nin dostlarının ve ailesinin konuşma yaptığı gecede torunları Sinan ve Sibel Ekşi mini bir piyano resitali düzenledi. “Beşiktaş Belediyesi”nin “Ufkun Ötesini Gören Kadın Prof. Dr. Aysel Ekşi” adıyla bastırdığı kitap konuklara dağıtıldı.

     “Cumhuriyet Kadınıydı”

     Yaptığı konuşmada Aysel Ekşi’nin sadece ufkun ötesini görmekle kalmadığını vurgulayan Prof. Dr. Necla Arat “Dava arkadaşım olan çok değerli bir dostu yitirmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyorum. Ama emekleri ve savaşı asla unutulmayacak” dedi. Cumhuriyet mitinglerinin planlanması sırasında birlikte çalışmalarının ardından Aysel Ekşi’yi daha iyi tanıma fırsatı bulduğunu söyleyen Prof. Dr. Nur Serter de şunları söyledi: “Bize umut veren tutumunu hiç unutmadım. Tam bir cumhuriyet kadını ve Atatürk sevdalısıydı. İnandığı ilkeler için yılmadan savaşan bir insandı.”

     “Çağdaş Eğitim Vakfı” Başkanı Gülseven Yaşer, “Özgürlüğümle karşınıza çıkmaktan son derece mutluyum” diyerek hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasına sevindiğini ifade etti. Yaşer, Aysel Ekşi’yi “Cesur, sevgi dolu bir Cumhuriyet kadınıydı” sözleriyle tarif etti. Dr. Erdal Atabek “Biz Aysel Ekşi’yi kaybetmedik” diyerek Aysel Ekşi’nin Cumhuriyet sokaklarını birbirine bağlayan büyük bir bağ olduğunun altını çizdi. Büyük oğlu Mehmet Ekşi, annesinin “Ne yaparsan yap severek, hakkını vererek yap” dediğini hatırlatarak annesinin her zaman düşüncelerini cesurca söylediğini vurguladı.

     Aydınlık Gazetesi - 05.10.2015, Pazartesi (Berna Akdeniz - Özge Ergün)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795562
Online Ziyaretçi Sayısı:33
Bugünlük Ziyaret :1131

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.