28.08.2009 / Hayko Cepkin TRT İçin İlahi Okudu

Cepkin, Hayko   


    Ermeni asıllı rock sanatçısı Hayko Cepkin “TRT” için ilahi söyledi.

    İşte Mevlüt Tezel’in konuyla ilgili yazısı. Türkiye’nin çakma Marly Manson’ı Hayko Cepkin ilahi okudu. Okumakla kalmadı, klip çekti. Hem de “TRT”ye.

     Sadece Hayko değil başka sanatçılar da varmış ilahi söyleyen ama onları henüz öğrenemedim.

     Hangi ilahi okundu bilmiyorum ama klibin bayağı ses getireceği kesin. Bu arada Hayko’nun Ermeni asıllı olduğunu da unutmayalım.

     Bence “TRT” cesur bir Ramazan açılımına imza attı. Hükümetin de galiba rock’çı ve metal’ci gençlere maneviyat aşılama gibi bir niyeti var. Bu açılım “Diyanet İşleri”nin “Iron Maiden” afişlerini bile gölgede bırakır. Tabii çok da tartışılır.

     Hayko Marjinal mi?

     Tamam, klip çok konuşulacak, bu projeden de en çok “TRT” karlı çıkacak. Peki, bu klibin Hayko’ya bir katkısı olacak mı? Hayko muhtemelen “Ben bu ilahiyi PR için söylemedim” diyecektir, haklı da olabilir ama yaptığı işin doğası gereği bu işten kısa vadede popülerlik anlamında bayağı karlı çıkacaktır. Peki ya uzun vadede? Bence uzun vadede Hayko’nun yıllardır müzik piyasasında oluşturmaya çalıştığı alternatif, marjinal imaj zarar görecektir.

     Bir Sanatçının Duruşu Her Şeyden Önce Gelir

     Hayranlarıma “Ben neysem oyum” dersen kazanırsın (bkz. Duman). Yanlış anlaşılmasın bu sözler Hayko’nun ilahi söylemesine değil, tabii ki söyleyebilir. Hatta Hayko Ermeni olduğu için bu proje iki toplum arasındaki hoşgörüyü pekiştirir ama dedim ya sahnede kanlar içerisinde brutal vokal söyleyen Hayko’nun imajına ters düşüyor bu açılım.

     Muhafazakar Marjinal

     Aslında Hayko’nun en büyük sorunu da bu. Sahnedeki Hayko ile TV programlarındaki Hayko arasında büyük fark var. Bu sorun Sinan Çetin’in gazına gelip “Çocuk” gibi saçma sapan bir filmde rol almasıyla başlamıştı. Kim bilir belki de Hayko marjinal rolü kesen bir teenage hala. Ya da muhafazakar marjinal olmak istiyor.

     http://www.kanalturk.com.tr sitesinden alınmıştır. - 28.08.2009, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5769463
Online Ziyaretçi Sayısı:40
Bugünlük Ziyaret :931

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.