25.10.2015 / Usta Oyuncu Toprağa Verildi

UstaOyuncu Toprağa Verildi    


     Kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden “Yeşilçam”ın usta oyuncusu Yılmaz Köksal, sevenleri tarafından toprağa verildi.

     Köksal’ın kızı babasının kovboy şapkası ve Beşiktaş flamasının bulunduğu tabutunun başında gözyaşlarına boğulmasıyla cenaze törenine katılanlar da duygulandı. 76 yaşında yaşama veda eden Yılmaz Köksal için “Üsküdar Şakirin Camisi”nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Köksal’ın eşi Özden, oğlu Murat Köksal, kızı Banu Köksal ile aralarında Cüneyt Arkın, Orhan Gencebay, Kadir İnanır ve Atilla Saral’ın da bulunduğu çok sayıda ünlü isim ve sevenleri katıldı. Köksal, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından “Kanlıca Mezarlığı”nda toprağa verildi.

     Yılmaz Köksal ile bir çok filmde birlikte yer alan yakın sanatçı dostu Cüneyt Arkın da taziye sırasında yanında bulunan bir arkadaşına yönelik “Sıra bize geliyor” şeklindeki sözleri duyuldu.

     Köksal ailesine başsağlığı dileyen Arkın basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Yılmaz ilk sinemaya geldiğinde beraber oynadık. Çok rollerde beraber olduk. Sonra ‘Malkoçoğlu’nda benim savaş arkadaşımdı. Ne büyük kaleleri fethettik, ne büyük orduları bozguna uğrattık. Küçücük bir rolden sonra başrole geldi. Bu çok önemli bir şey. Nasıl bir irade, disiplin ve çalışma ki oraya kadar geldi. Beyaz uzun eyerli atlara binip güneşe gidiyor kahramanlar” ifadelerini kullandı.

     Aydınlık Gazetesi - 25.10.2015, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794575
Online Ziyaretçi Sayısı:32
Bugünlük Ziyaret :972

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.