19.10.2015 / Aydınlık’ın Haberi Ses Getirdi, Mezar Yapıldı

Semahat Özdenses'in Mezarı    


     Ünlü sanatçının mezarı 7 yıl sonra yapıldı! Eserlerinin telif ve yayım haklarını “TSK Mehmetçik Vakfı”na bağışlayan ünlü sanatçı Semahat Özdenses’in, geçtiğimiz temmuz ayında mezarının kayıp olduğu ortaya çıkmıştı.

     “Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine” gibi çok sayıda unutulmayacak eserler vermiş “TRT” ses sanatçısı Semahat Özdenses’in, 7. ölüm yıldönümü nedeni ile geçtiğimiz Temmuz ayında kendisine küçük bir anma töreni düzenlemek isteyen, Özdenses’in son 4 bestesinin söz yazarı ve ses sanatçısı Onur Akay, “İstanbul Kurtköy Yeni Şıhlı Mezarlığı”na gitmişti. Ancak mezarlıktaki görevli kişiler, sanatçının mezarının yapılmadığını kendisine söylemişti. Akay, 2 Temmuz 2015 tarihli “Aydınlık Gazetesi”nde, “Son yılların en büyük sanat ayıbı” başlığı ile yazdığı yazısında sanatçının mezarının olmadığını duyurmuştu. Bunun üzerine, “TSK Mehmetçik Vakfı” bunu bir görev bildi ve “Mezarlıklar Müdürlüğü” ile temasa geçti. “TSK Mehmetçik Vakfı İstanbul Anadolu Yakası Temsilciliği” görevlileri, çabaları sonucunda Özdenses’in mezar yerini yaptırdı. Sanatçının yeni yapılan mezarının fotoğrafını “Aydınlık”a gönderen Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay, konuyla ilgili şunları söyledi:

Onur Akay - Semahat Özdenses


    
“TSK Mehmetçik Vakfı sadece bağışçıların talebi üzerine mezar yeri yaptırmasına karşın, vakıf yetkilileri, Özdenses’e son görevini yerine getirebilmek için ölümünden hemen sonra yasal mirasçılarına mezar yerinin durumunu sormuş. Mirasçıların, ‘Biz yaptıracağız’ uyarısı üzerine vakıf herhangi bir girişimde bulunmamış. ‘Aydınlık Gazetesi’nde yazdığım yazıdan sonra, ‘TSK Mehmetçik Vakfı’ bunu bir görev bildi ve vefa adına mezar yerini yaptırdı. ‘TSK Mehmetçik Vakfı İstanbul Anadolu Yakası Temsilciliği’ görevlilerine musikimiz adına teşekkür ediyorum. Ayrıca öz müziğimize ve gerçek sanatçılarımıza verdiği değer için ‘Aydınlık Gazetesi’ne büyük bir şükran doluyum” dedi.

     Aydınlık Gazetesi - 19.10.2015, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794984
Online Ziyaretçi Sayısı:34
Bugünlük Ziyaret :1059

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.