30.10.2015 / İzmirli Sanatçılar Avusturya'da


    
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yıldönümü münasebetiyle Başkonsolosluğumuzca “Cubus Wolfurt Salonu”nda 200’ü aşkın seçkin misafirimizin katılımıyla görkemli bir konser ve resepsiyon düzenlenmiştir.

     Davete; Vorarlberg Eyaleti İçişleri Bakanı Erich Schwaerzler, Eyaletin Emniyet Genel Müdürü Dr. Hans Peter Ludescher, Jandarma Komutanı Grissmann Johannes Obent, “Yeşiller Partisi” milletvekili Sn. Vahide Aydın, “Neos Partisi” lideri Sabine Scheffknecht, Wolfurt Belediye Başkanı Christian Natter, “T.C. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı” Avusturya Danışmanlarından Atilla Dinçer ve NBZ Başkanı Adnan Dinçer’in yanısıra Bregenz Belediye Meclis Üyesi Sn. Mustafa Paçalı, THY Friedrichshafen Bölge Müdürü Sn. İbrahim Günaydın, kültür ve sanat çevrelerinden seçkin dostlarımız, Fahri Konsoloslar, “Türk Sivil Toplum Kuruluşları”nın değerli temsilcileri, yerli ve yabancı basın mensupları ile çok sayıda işadamımız katılmıştır.

     Resepsiyona katılan misafirler Başkonsolosumuz Cemal Erbay ve eşi Funda Hanım tarafından kapıda karşılanmıştır.

     Etkinliğin açılışında Muavin Konsolosumuz Zülal Bekbulat tarafından Sn. Cumhurbaşkanımızın “Cumhuriyet Bayramı” münasebetiyle gönderdiği mesaj Türkçe ve Almanca olarak okunmuştur.

     Daha sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Başkonsolosumuz, “power-point” sunum eşliğinde, 2015 yılına damgasını vuran; Ermeni Sorunu, mülteci krizi, milletvekili genel seçimleri, ülkemizdeki menfur terör olayları ve “Nobel Kimya Ödülü”nü kazanan Prof. Aziz Sancar’ın ibret dolu yaşam öyküsünden kesitler sunmuştur (Başkonsolosumuzun büyük beğeni kazanan konuşmasının Türkçe ve İngilizce metinleri facebook ve twitter sayfalarımıza ayrıca yüklenmiş bulunmaktadır).

     Etkinlik, “İzmir Devlet Operası” sanatçılarından soprano Sn. Selmin Günöz ve yine “İzmir Devlet Konservatuvarı” sanatçılarından bariton ve bağlama üstadı Sn. Yunus Kırılmış’ın, Sn. Murat Üstün yönetimindeki “Feldkirch Şehir Orkestrası” müzisyenleri eşliğinde sundukları güzel bir konserle devam etmiş; kendilerine bağlaması ve bendiriyle Vorarlberg’li saz sanatçısı Aydın Ballı da eşlik etmiştir. Değerli sanatçılarımız; Kütahya, Konya, Isparta, Kastamonu ve Tokat yörelerimizden halk türküleri ve Azeri ezgileri ile “Kuva-yı Milliye Destanı”nı seslendirmişlerdir. Bis parçası olarak, Ayten Alpman’ın “Bir Başkadır Benim Memleketim”ini salondaki değerli konuklarımızla birlikte coşkuyla söyleyen sanatçılarımız hepimize unutulmaz bir akşam yaşatmışlardır.

     Bu vesileyle, kıymetli sanatçılarımıza ve onlara her zaman olduğu gibi sponsor desteğini esirgemeyen “THY”na ve onun değerli Bölge Müdürü Sn. İbrahim Günaydın’a teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz.

     Vatandaşlarımızın “Cumhuriyet Bayramı”nı tekrar en içten duygularla kutluyoruz.

     30.10.2015, Cuma

Aydın Ballı ve Orkestra

Selmin Günöz - Yunus Kırılmış

Dinletiden Bir Kare

Sanatçılar Bir Arada

Yunus Kırılmış - Selmin Günöz - Murat Üstün




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796840
Online Ziyaretçi Sayısı:20
Bugünlük Ziyaret :1208

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.