11.11.2015 / ‘Fikriye ve Latife’ Sahnede

Fikriye ve Latife    


     Fikriye ve Latife “Mustafa Kemal’i Sevdim” bu akşam saat 19.00’da “İstanbul Kültür Üniversitesi”nde seyircisi ile buluşuyor.

     11 yıldır sahnelenen, Dilruba Saatçi’nin yazdığı, yönettiği ve oynadığı oyunda, milli mücadelede en kritik dönemlerin yaşandığı günlerde, Mustafa Kemal’e aşık iki kadının hikayesini anlatılıyor.

     Eserde, aşktan uzakta kalmaktansa intiharı seçen Fikriye ve 24 yaşında “Türkiye Cumhuriyeti”nin ilk “First Lady”si sıfatını taşımaya çabalayan Latife Hanımların dramatik öyküleri anlatılırken, Mustafa Kemal’in özel hayatının en çarpıcı dönemleri inceleniyor.

     Omuzlarında İstiklal mücadelesinin liderliğini ve sorumluluğunu sırtlanmış bir başkumandan...

     Kadınların haklarının henüz tanınmadığı bir ülkede İzmir lisesini bitirip, Yunan işgali sırasında Paris’te “Sorbonne Üniversitesi”nde hukuk öğrenimine başlayıp, sonrasında bir yıl Londra’da İngiliz dili eğitimini tamamlayan, İzmir’in tanınmış tüccar ailelerinden Muammer Uşakizade’nin genç kızı Latife Uşakizade...

     Mustafa Kemal’in çocukluk ve silah arkadaşı olan Ali Enver Bey’in kardeşi, Vasfiye Hanımın eğitimini özel derslerle destekleyerek yetiştirdiği kızı Fikriye Zeynep...

     Eser kaleme alınırken, Fikriye ve Latife Hanımların Mustafa Kemal’le olan ilişkilerinin, insani ve duygusal yönleriyle sorgulanması, seyircilerin duygularına birçok boyutta dokunulması ve duyarlılıklarının uyandırılması esas alınmış.

     Gazete Vatan - 11.11.2015, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797228
Online Ziyaretçi Sayısı:40
Bugünlük Ziyaret :1221

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.