11.11.2015 / ‘Kuvayı Milliye Kadınları’ Ankara’da

Kuvayi Milliye Kadınları    

     “Abide-i Aşk Kuvayı Milliye Kadınları” oyunu özel bir gösterimde Ankara’da seyirci ile buluştu.

     Devlet Sanatçısı Dilek Türker’in yönettiği ve oynadığı “Abide-i Aşk Kuvayı Milliye Kadınları” “Türkiye Barolar Birliği Salonu”nda sahnelendi. Oyun sonrası konuştuğumuz sanatçı Dilek Türker, “Kuvayı Milliye” kadınlarından yola çıkarak hazırladığı “Abide-i Aşk” oyununda, bir kadın olarak sahnede verdiği elli yıllık mücadelesini de anlattı. Nezihe Araz ve Ragıp Ertuğrul tarafından yazılan oyunda Kara Fatma, Halide Edip, Asker Saime, Zübeyde Hanım gibi “Kuvay-i Milliye” kadınları anıldı.

     “10 Kasım”ın mücadele günü olduğunu belirten Türker, “Toplulukları ileriye götüren ideallerdir, Atatürk’ün idealleridir. O bir ideolojidir. Eğer biz bu ideallere inanıyorsak ideoloji zaafı göstermememiz lazım. ‘10 Kasım’da da o sevgiyi, o ruhu bir kere daha içimizde hissederek, yine güçlerimizi yenileyerek mücadeleye devam edeceğiz. Ölüm günü yoktur Atatürk’ün, mücadele günü vardır. Çünkü Atatürk bir fikirdir, bir idealdir, bir felsefedir. Fikirler, idealler kaybetmez ve kaybetmeyecektir” ifadelerini kullandı.

     Türker daha sonra şu değerlendirmelerde bulundu:

     “Sanat ve kültür politikaları olmayan bir dönem yaşadık. Atatürk’ten sonra gelmiş geçmiş bütün iktidarların günahı vardır bu süreçte. Türkiye’de hiçbir siyasi partinin bir kültür politikası olmamıştır. Bunların doğru dürüst anlatılabilmesi için kültür üretiminin belli bir politikası olması lazım.”

     Aydınlık Gazetesi - 11.11.2015, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795995
Online Ziyaretçi Sayısı:30
Bugünlük Ziyaret :1163

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.