23.11.2015 / Emel Sayın Yeni Yaşını Sahnede Kutladı

vgin, Erol - Sayın, Emel


    
Türk sanat müziğinin dev ismi Emel Sayın 70. yaşını “Bostancı Gösteri Merkezi”nde verdiği konserle kutladı. 2200 kişinin izlediği konserde sanatçı dünden bugüne Türk sanat müziğinin unutulmaz şarkılarını seslendirdi.

 

     Repertuvarını ünlü maestro Selçuk Tekay’ın hazırladığını belirten Emel Sayın konserde, yitirdiğimiz sanatçılar Zeki Müren, Yıldırım Gürses, Zeki Alasya ve Levent Kırca’yı da andı. Emel Sayın’a sahnede 50 kişilik “Garanti Bankası Korosu” ve “Beyoğlu Korosu” eşlik etti.

 

     Emel Sayın sahnede hayranları, ekip arkadaşları ve basın mensuplarının kendisi için yaptırdığı doğum günü pastalarını görünce duygulu anlar yaşadı. Dillere dolanan “Mavi Boncuk” şarkısı eşliğinde pastaların mumlarını üfleyen Sayın kendisini izlemeye gelen 2200 kişinin “dilek tut” temposu karşısında “Tek bir dileğim var... O da 30 yıl sonra yine sahnede sizlerle doğum günümü kutlamak” dedi. Görkemli kutlamada Sayın’ı sevenleri ayakta alkışlarken salonun her yeri balonlarla renklendi.

 

     Ard arda sürprizlerin yaşandığı gecede Egemen Bostancı imzası taşıyan ve Çiğdem Tunç, Burçin Orhon’un da bulunduğu “Neşe-i Muhabbet Müzikali” ekibi, Sayın için 30 yıl aradan sonra ilk kez sahnede buluştu.

 

     Engin Çağlar İle 35 Yıl Aradan Sonra Feride

 

     Sayın, bu özel gününde kendisini yalnız bırakmayan sanatçı dostu Erol Evgin’i sahneye davet etti. İki ünlü sanatçı seyircilerle Zeki Müren’i yad etti ve birlikte “Şimdi Uzaklardasın” şarkısını seslendirip dans ettiler.

 

     Konserin son sürprizi ise davetlileri de duygulandırdı. Emel Sayın unutulmaz “Yeşilçam” klasiği olan “Feride” filmindeki rol arkadaşı Engin Çağlar ile sahnede buluştu.

 

     Sayın ve Çağlar, 35 yıl aradan sonra yeniden sahnede “Feride” isimli şarkıyı söyleyip “Yeşilçam”ın unutulmaz kavuşma sahnesini canlandırdı.

 

     Yılmaz Morgül “Survivor”a Gidedursun...

 

     Emel Sayın Türk sanat müziğine ilginin devam edebilmesi için genç yetenekleri bulup keşfetmek gerektiğini söyledi.

 

     5 yaşındaki bir hayranını sahneye davet edip “Şarkılara Sordum Söylemediler” adlı şarkıya düet yapan Emel Sayın dakikalarca ayakta alkışlandı. Ne diyelim, Yılmaz Morgül “Survivor”a gidedursun iyi ki Emel Sayın gibi gerçek sanatçılar var...

 

     Aydınlık Gazetesi - 23.11.2015, Pazartesi (Olcay Ünal Sert)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5771457
Online Ziyaretçi Sayısı:49
Bugünlük Ziyaret :1059

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.