19.10.2015 / Son Süvari’nin İlk Gösterimi Yapıldı

Son Süvari'nin İlk Gösterimi


    
Gazeteci ve fotoğrafçı Ergin Konuksever’in tanıklıklarını ve hayatını konu alan Dilşat Zülkadiroğlu’nun yönettiği “Son Süvari” isimli belgesel filmin ilk gösterimi önceki akşam “Caddebostan Kültür Merkezi”nde yapıldı.

 

     Film gösterimi öncesinde konuşan Ergin Konuksever “Yarım asırdır devrim kavgasının içindeyim. Bu yolda arkadaşlarımızı idam sehpalarına yolladık. Hiçbiri ölmedi. Anılarımızda yaşıyorlar. Bu vatanı sevdikleri için boyunlarını ipe uzattılar. Kimileri de mermilere göğüs gererek delik deşik oldu. Umarım bir daha öyle günler yaşamayız” dedi.

 

     Belgeselin yönetmeni Dilşat Zülkadiroğlu, Ergin Konuksever’in tanıklıklarının gelecek kuşaklar için çok önemli olduğunu belirterek “O’nun hayatını belgelemek benim için çok önemli bir görevdi. Ergin Konuksever aynı zamanda Türkiye’nin ilk savaş muhabiridir. Kıbrıs’ta başlayan serüveni ‘Körfez Savaşı’, ‘Irak-İran Savaşı’, ‘Afganistan Savaşı’ gibi çok önemli savaşlarda devam etti. Bir başka özelliği de bir süvari subayı olarak askerlik yapmış olmasıdır” diye konuştu.

 

     “68’liler Birliği Vakfı” Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Kılıç da “Ergin Konuksever’in hayatı içinde 68’lilerin tarihinin bir parçasını da seyredeceksiniz. Konuksever, Türkiye’nin 27 Mayıs’tan 68 Gençlik hareketine geçişinde çok önemli bir saptama yapıyor. ‘68 büyük hareketi 27 Mayıs’ın omuzlarında geldi’ diyor. Türkiye’de liberal dalgayla karartılan bu gerçeği belirtiyor” ifadelerini kullandı.

 

     Aydınlık Gazetesi - 19.10.2015, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798487
Online Ziyaretçi Sayısı:29
Bugünlük Ziyaret :1253

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.