23.11.2015 / Altın Kediler Sahiplerini Buldu

Altın Kedi Ödülleri Sahiplerini Buldu


    
“Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali”nde bu yıl ulusal ve uluslararası dallarda animasyon, belgesel, deneysel ve kurmaca kategorilerinde verilen “Altın Kedi Ödülleri” sahiplerini buldu.

 

     “İzmir Büyükşehir Belediyesi”nin desteğiyle “KültürPark”ta yapılan ödül töreni, “Blue Note Orkestrası”nın konseriyle başladı. Ödül töreni açılış konuşmasını yapan festival direktörü Yusuf Saygı, “Sinema İzmir’e çok yakışıyor, hep beraber İzmir’i sinemayla daha iyi tanıtabiliriz” ifadelerini kullandı. Gecede flamenko dans gösterisinin ardından ödül törenine geçildi.

 

     Ödülü “Gezi”de Hayatını Kaybedenlere Adadı

 

     Jüri tarafından güçlü kadın karakteri üzerinden kişisel bir yolla önemli bir sosyal ve politik soruna değindiği gerekçesiyle “16. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali Altın Kedi Ödülü”nü alan “Sadakat” filminin oyuncusu Özer Arslan, ödülü “Gezi Direnişi”ne adadı. Özer Arslan ödülü alırken, “Umuda ihtiyacımız olduğu zamanlardayız. Bize umut oldunuz, teşekkür ederiz. Ödülü, ‘Gezi Direnişi’nde hayatını kaydebeden arkadaşlarımıza adıyoruz” dedi.

 

     Arslan daha sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ülkemizde umuda, sanatın desteklenmesine ve yüceltilmesine çok ihtiyacımız var. Burada bu ödülü almak çok önemli. Filmi ‘Gezi’den etkilenerek yapmıştık. Gezi bizim nesil için bir şeyler için savaşmadan sadece severek, direnerek kazabileceğimiz bir simgeydi.”

 

     Gecede, ikincilik ödülünü yönetmenliğini Ömer Çapoğlu ve Serdar Önal’ın üstlendiği “Wong Kar Wai Üzerine Kısa Bir Film” alırken, üçüncülük ödülüne ise “Duvarların Ardı” filmiyle Umut Güven değer görüldü.

 

     Uluslararası kategoride de ödüllerin verildiği festival kapsamında da Tomasz Protokowicz imzalı “A Long Time Ago In Silesia” (Dawno Temu Na Slasku) birincilik ödülüne, Alireza Salmanpour ve Younes Tarrahi imzalı “Wound” (Kozmak) ikincilik ödülüne ve yönetmenliğini Azadeh Ghochagh’ın üstlendiği “Sormeh” üçüncülük ödülüne değer görüldü.

 

     “En İyi Animasyon Ödülü”, “Altın Vuruş”la Gökalp Gönen’in, “En İyi Belgesel Ödülü” “Godesbana” ile Nursena Şimşek’in, “En İyi Deneysel Ödülü” “Aidiyet” ile Serkan Ertekin’in olurken “Gençlik Ödülü” “Tuhaf Zamanlar” filmiyle Mehmet Emrah Erkanı’nın oldu.

 

     Aydınlık Gazetesi - 23.11.2015, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797417
Online Ziyaretçi Sayısı:28
Bugünlük Ziyaret :1230

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.