26.11.2015 / Mavi Nota Müzik Ödülleri Töreninde ‘Mustafa Kemal Atatürk’ Vurgusu

Mavi Nota Müzik Ödülleri


     “
Mavi Nota Müzik Ödülleri”nin 2014 yılı seçmesine ait 22. si, dün gece Trabzon’da “Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi”nde düzenlenen nezih bir törenle, ödülü kazanmış olan “Allegra Ensemble Müzik Topluluğu”na takdim edildi.

 

     Planlandığı üzere saat 19.30’da program sunucusu Sayın Erol Küçükaksoy’un sunuş konuşmasıyla başlayan törende ilk olarak “Mavi Nota Müzik Ödülleri”nin kurucusu ve “Mavi Nota e-Müzik Gazetesi”nin imtiyaz sahibi ve ödül sekreteri Müfit Semih Baylan, “Mavi Nota Müzik Ödülleri” üzerine bir konuşma yaptı.

 

     Baylan konuşmasında, “Mavi Nota Müzik Ödülleri”nin 1994 yılında kurulduğunu ve o günden bu yana aralıksız olarak düzenlendiğini, 2014 yılı seçmeleri dahilinde 22. kez verildiğini ve “22. Mavi Nota Müzik Ödülleri”nin “Yılın En İyi Klasik Müzik Topluluğu” dalında tek ödül olarak verildiğini belirterek, ödülün Türkiye’nin yaşayan en uzun süreli tek ödülü olduğunu önemle vurguladı.

 

     Seçici Kurul üyeliklerini “Antalya Devlet Opera ve Balesi” Solist Sanatçısı Mezzo Soprano Ebru Kaptan, “İzmir Devlet Opera ve Balesi” Solist Sanatçısı Soprano Eylem Demirhan Duru, “İzmir Devlet Senfoni Orkestrası” Solist Sanatçısı Piyanist Yeşim Gökalp ve gazete adına imtiyaz sahibi ve editör Müfit Semih Baylan’ın gerçekleştirdiği ödül değerlendirmesinin internet oylamasında 563 oyla en fazla oyu alan “Allegra Ensemble Müzik Topluluğu” kazandığını ayrıca belirtti.

 

     İkinci olarak söz alan “Karadeniz Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı” Müdürü Osman Bektaş, konservatuvar olarak, “Mavi Nota Müzik Ödülleri”ni bugün olduğu gibi gelecekte de desteklemeye kararlı olduklarını önemle belirterek, ödülü kazanmış olan “Allegra Ensemble Müzik Topluluğu”nu, bu başarılarından dolayı tebrik etti.

 

     Davetli olmalarına rağmen Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, yardımcıları Necmettin Yalınalp, Şükrü Kara, Mustafa Gürdal, Murat Dikbaş, Ayhan Yazgan; Trabzon  Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Kültür Müdürü İsmail Kansız ödül törenine katılmazken, “Trabzon Devlet Tiyatrosu” Müdürü Uğur Keleş ve Trabzon Başsavcı Vekili Mustafa Akbulut törene katıldılar. “STK” olarak da “Kuyumcular Odası” yetkilileri yer aldılar.

 

     Nezih bir davetli kitlesinin izlediği törende, topluluğun kazandığı ödül plaketi topluluğun takım kaptanı olan Ümmiye Özdem’e “Karadeniz Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı” Müdürü Osman Bektaş tarafından takdim edilirken, ödül belgeleri ise ödül sekreteri Müfit Semih Baylan tarafından verildi.

 

     Ödül kazanan “Allegra Ensemble”, törenin ikinci bölümünde bir konser verdi. “Müzik kimliği olan ülkelerin, kentlerin vazgeçilmez unsuru” diyen “Allegra Ensemble”,  Trabzon ve Karadeniz müziklerinin (Çekin Uşaklar Çekin, Divane Aşık Gibi) dünya müzikleri (Amerika, Bulgaristan, Bosna Hersek, İtalya) arasında klasik batı müziği enstrümanları eşliğinde  salondaki dinleyici ile birlikte müziğin  güzelleştiğine şahitlik etti.

 

     Konserin sonuna doğru, solist Soprano Mehlika Karadeniz Bilgin, “... şu an parlaklığımızı kaybetmiş gibiyiz ülke olarak ama muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur, Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor ve O’na teşekkürlerimi sunuyorum!” diyerek Mustafa Kemal Atatürk’e vurgu yaptı. Solist Bilgin’in bu vurgulaması salonda uzun süreli bir alkışla cevap buldu.

 

     “Allegra Ensemble”ın konseri bir bisle sonuçlanarak Trabzon dinleyicisinin takdirini kazandı. Finalde sahneye gelen seçiciler kurulu üyesi, ödül sekreteri ve “Mavi Nota e-Müzik Gazetesi” editörü Müfit Semih Baylan, “Gelecek yıl yine bu sahnede, ‘Klasik Müzik Genç Besteciler Ödül Töreni’nde buluşmak dileğiyle” diyerek finali yaptı.

 

     Koyu bir plak meraklısı olan Müfit Semih Baylan’a, “Allegra Ensemble” tarafından bir “Long Play” hediye edildi.

 

     http://www.mavi-nota.com sitesinden alınmıştır. - 26.11.2015, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796881
Online Ziyaretçi Sayısı:30
Bugünlük Ziyaret :1209

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.