29.11.2015 / Ayaklarıyla Korno Çalan Sanatçı İzmir’de Konser Verecek

Basın Toplantısı


    
Konserin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısından görüntüler...

 

     İzmirli korno sanatçısı Zafer Yümlü ve Alman sanatçı Felix Klieser’in açıklamaları...

 

     Doğuştan kolları olmayan ve ayaklarıyla korno çalan Alman sanatçı Felix Klieser, “Engelliler Haftası” dolayısıyla İzmirli korno sanatçısı Zafer Yümlü ile İzmir’de aynı sahneyi paylaşacak.

 

     Konserin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Yümlü, konserde engellilerin neler yapabileceğinin sergileneceğini ifade etti. Etkinliğin “Ege Kardelen Engelliler Derneği” yararına gerçekleştirileceğini kaydeden Yümlü, “Korno klasik müziğin temel enstrümanlarından biri. Konserde Felix Klieser ayaklarıyla çalacak, ben ellerimle. Bir insan isterse neleri başarabilir sorusunun cevabını izleyecekler. Felix’e kadar ayaklara bu enstrümanı çalmak imkansızdı” diye konuştu.

 

     Kornoyla 4 yaşında tanıştığını anlatan Klieser de müziğe gönülden bağlı olduğunu belirtti. Klieser de ilk kez Türkiye’de bir konser vereceğini aktararak, heyecanla konser saatini beklediğini söyledi. Almanya’da Türk arkadaşları olduğuna dikkati çeken Klieser, Türk yemeklerini yerinde yiyeceği ve göreceği yeni yerler için de mutlu olduğunu belirtti.

 

     “Yaşar Üniversitesi Konferans Salonu”nda 2 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilecek konserde, solistler Şef Hakan Şensoy yönetimindeki “Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası” eşliğinde ünlü Avusturyalı besteci Joseph Haydn’ın iki korno konçertosunu seslendirecek.

 

     http://www.haberler.com sitesinden alınmıştır. - 29.11.2015, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796348
Online Ziyaretçi Sayısı:32
Bugünlük Ziyaret :1181

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.