19.08.2006 / Antik Tiyatrolarda Sema ve Mehteran Sesleri Yankılanacak

Semazenler


    
Antalya’da, “Çağın Sanat Merkezi” ve “Sara Organizasyon” tarafından düzenlenecek faaliyette, 3 ay boyunca “Side” ve “Phaselis Antik Tiyatrosu”nda sema ve mehteran sesleri yükselecek.

 

     2007 yılının Hz. Mevlana’nın 800. doğum yıldönümü olması ve “Unesco” tarafından tüm dünyada “Mevlana’yı Anma Yılı” olarak kutlanacak olması dolayısıyla böyle bir organizasyon içine girdiklerini belirten “Çağın Sanat Merkezi” sahibi müzikolog Dr. Aydın Öğüt, “25 Ağustos’tan itibaren ‘Phaselis Antik Tiyatrosu’nda ve Eylül ayında da ‘Side Antik Tiyatrosu’nda olmak üzere toplam 12 konser yapmayı düşünüyoruz. Konserin, Mevleviler ve mehteran olmak üzere 2 ana teması bulunmaktadır” dedi.

 

     Mehterin, dünyanın düzenli en eski askeri bandosu olduğunu hatırlatan Dr. Öğüt, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

     “Kuruluş yılı da Mevlana’yla çakışıyor. Bu sebeple, aynı tarihlerde doğmuş Türk kültürünün 2 önemli fenomenini, ülkemize gelen misafirlere tanıtmayı amaçlamaktayız. Anadolu’nun kültür mirasını yansıtan ‘Side’ ve ‘Phaselis Antik Tiyatroları’nda, bu buluşmayı gerçekleştirmenin, ülkemiz turizmi açısından da ayrı bir çekim noktası olacağı görüşündeyim. Misafirlere, tiyatroya girmeden önce mehterle karşılama müziği yapılacak. Misafirleri, çıkışta da fasıl ekibiyle uğurlayacağız.

 

     http://www.yeniasya.com.tr sitesinden alınmıştır. - 19.08.2006, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795489
Online Ziyaretçi Sayısı:28
Bugünlük Ziyaret :1121

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.