08.12.2015 / Ödüller Tahir Elçi, Can Dündar ve Erdem Gül’e İthaf Edildi

Karaçelik, Tolga


    
“52. Uluslararası Antalya Film Festivali Geleneksel Altın Portakal Ödülleri” düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

 

     “Cam Piramit”te düzenlenen gecede “Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması”nda “Sarmaşık” ve “Kalandar Soğuğu” dörder dalda ödül aldı. “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen”, “En İyi Senaryo”, “En İyi Oyuncu” ödülleri Tolga Karaçelik’in yönettiği “Sarmaşık” filmine, “En İyi Kadın Oyuncu”, “En İyi Müzik”, “Uluslararası Yarışma En iyi Erkek Oyuncu Ödülü” ve “Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü” Mustafa Kara’nın “Kalandar Soğuğu” adlı filme gitti. “Uluslararası Yarışma”da ise “En İyi Film” Mehmet Aktaş’ın “Taşa Yazılmış Hatıralar”ı, “En İyi Yönetmen” ise “The Idol” filmiyle Hani Ebu Esed oldu.

 

     Dört dalda ödül alan “Sarmaşık”ın yönetmeni Tolga Karaçelik, ödül konuşmasında şunları söyledi: “Yanımda annem var bu gece, beni sinemaya O teşvik etti. Can Dündar ve Erdem Gül’e; siz içeride olduğunuz sürece biz de içerideyiz, biz burada olduğumuz sürece siz de buradasınız. Bu ödül, size.” “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”nü alan Nadir Sarıbacak da memleketle ilgili dertleri bulunduğunu ifade ederek, “Bizleri ancak kardeşlik ve muhabbetin kurtaracağına inanıyorum” dedi. “Ulusal Yarışma”da “Kalandar Soğuğu”ndaki rolüyle “En İyi Kadın Oyuncu Ödülü” kazanan Nuray Yeşilaraz ise, “Bu ödülü, direnen, haksızlığa boyun eğmeyen Karadeniz kadınları ve tüm kadınlar için alıyorum” dedi.

 

     “Taşa Yazılmış Hatıralar”ın yapımcı ve yazarı Mehmet Aktaş ise aldığı ödülü, öldürülen “Diyarbakır Barosu” Başkanı Tahir Elçi’ye ve eşi Türkan Elçi’ye armağan etti.

 

     Aydınlık Gazetesi - 08.12.2015, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798147
Online Ziyaretçi Sayısı:35
Bugünlük Ziyaret :1247

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.