25.12.2015 / Türk Tiyatrosu En Parlak Dönemini Yaşıyor

Dormen, Haldun


    
“İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Drama ve Oyunculuk Bölümü”nün düzenlediği etkinliğe konuşmacı olarak katılan Haldun Dormen, Türk tiyatrosunun bugünkü durumunu değerlendirdi.

 

     Konuşmasında Türk tiyatrosunun şu anda en parlak dönemini yaşadığını vurgulayan Dormen, “Herkes tiyatro bitti, tiyatro yok, tiyatro gitti, tiyatro artık olmayacak gibi laflar ediyor. Ben bunun tam aksini düşünüyorum. Bence Türk tiyatrosu en parlak devrini yaşıyor şu anda. Birçok insanın dudak büktüğü, beğenmediği alternatif tiyatrolar bence Türk tiyatrosunun istikbali” şeklinde konuştu.

 

     Alternatif tiyatroların Türk tiyatrosuna katkısının inanılmayacak kadar büyük olduğunu anlatan Haldun Dormen, “Bence Türk tiyatrosu büyük bir fışkırma içinde ve ben buna gerçekten inanıyorum. Önemli yazarlar, önemli yönetmenler yetişiyor” dedi. Haldun Dormen konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim eski tiyatrolarda bir takım insanlar bazı yazarların oyunlarını sahneye koymaya cesaret edemiyorlardı. İnsanlar da daha garanti şeylere gidiyorlardı. Şimdi yazar kendi oyununu 3-5 kişi toplayıp, 15-20 kişilik bir salon bulup oynuyor. En azından oyun seyirci karşısına çıkıyor.”

 

     Aydınlık Gazetesi - 25.12.2015, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794973
Online Ziyaretçi Sayısı:36
Bugünlük Ziyaret :1056

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.