29.12.2015 / Fazıl Say ve Serenad Bağcan Büyüledi

Fazıl Say - Serenad Bağcan


    
Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, “Ege Konserleri” kapsamında Denizlili hayranlarıyla buluştu. Fazıl Say ve ünlü şairlerin şiirlerini yorumlayan Serenad Bağcan, salonu dolduran Denizlililere muhteşem bir müzik ziyafeti sundu.

 

     “EGS Park Kültür Merkezi”nde bu akşam sahneye ilk olarak dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say çıktı. Piyanistliğiyle hayranlarına müzik ziyafeti yaşatan Fazıl Say’a daha sonra ünlü şairlerin şiirlerini yorumlayan Serenad Bağcan da eşlik etti. Say piyanistliği, Bağcan ise güçlü yorumuyla Nazım Hikmet’in “Memleketim” şiirini seslendirdi. Konserde, Nazım Hikmet’ten Ömer Hayyam’a, Edip Cansever’den Turgut Uyar’a, Can Yücel, Orhan Veli, Cemal Süreya, Metin Altıok gibi Türkiye edebiyat tarihinin en önemli şairleri Fazıl Say’ın eşsiz besteleri ve Serenad Bağcan’ın etkileyici yorumuyla seslendirildi. Serenad Bağcan konser arasında Nazım Hikmet’i örnek vererek şunları söyledi:

 

     “Dünya şairimiz Nazım Hikmet’in vatan hasretiyle yazdığı ‘Memleketim’ şarkısıyla başladık. Bir insan düşünün ki düşündüklerinden dolayı -yaptıklarından değil- düşündüklerinden dolayı 13 yıl hayatını tutsaklıkla geçirsin. Şimdi günümüze baktığımızda aynı uygulamalar aynı şekilde devam ediyor. Ben o zaman kendi kendime soruyorum, hiç mi bir şey değişmiyor ülkemizde, ama değişmeli, bu sahneden memleketini seven iki sanatçı olarak bu değişimin sanatla müzikle olabileceğini düşünüyoruz. Bunu da misyon edindik. Sizler de bu değişime alkışlarınızla, ilginiz alakanızla, konserlere gelerek katkıda bulunduğunuz için teşekkürler ederiz” dedi.

 

     Gazete Vatan - 29.12.2015, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797188
Online Ziyaretçi Sayısı:27
Bugünlük Ziyaret :1220

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.