09.12.2015 / ‘Aşkı da Kavgayı da Çok Sevdi’

Attila İlhan'ı Anma Gecesi


    
Attila İlhan ölümünün 10. doğumunun ise 90. yılında Kadıköy’de anıldı. Gecede konuşan Ataol Behramoğlu, İlhan’ın “mucize şairlerden” olduğunu söyledi.

 

     Şiirleri, romanları, öyküleri, senaryo ve yazınlarıyla hemen herkesin hayatına dokunan, aşkların, ayrılıkların, kavuşmaların ve kavganın şairi Attila İlhan Kadıköy’de anıldı. “Kadıköy Belediyesi” ve “Attila İlhan Vakfı” işbirliğiyle 12 Ekim’de yapılacak olan etkinlik Ankara’da yaşanan katliam nedeniyle ertelenmişti.

 

     “Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi”nde yapılan geceye ilgi büyüktü. “Attila İlhan 90 Yaşında” isimli gecede usta edebiyatçı dostları tarafından anlatıldı, şiirleri okundu. Ahmet Salcan, Ataol Behramoğlu, Biket İlhan, Erol Manisalı, Ezgi Öksüzbakan, Nedret Çatay, Solmaz İlhan, Yakup Çelik’in konuşmacı olarak katıldığı gecede Ahmet Mümtaz Taylan, Deniz Uğur, Kerem Alışık ve Levent Ülgen şairin şiirlerini okudu. Programa “Attila İlhan Vakfı” tarafından hazırlanan Attilla İlhan’ın tanıtıldığı kısa videoya şairin Ahmet Kaya tarafından bestelenen şiirleri eşlik etti. Solmaz İlhan gecenin organizasyonu için “Kadıköy Belediyesi”ne “Attila İlhan Vakfı” adına teşekkür etti. Konuşmasında Attilla İlhan’ı anlatan Solmaz İlhan; “O ideolojisiyle aynı çizgide yaşamayı başarmıştır. Aşkı da, hayatı da, kavgayı da çok sevdi. Kavgası hepimizin kavgasıydı. Hayatı bir şiir gibi yaşadı ve bu üstüne çok yakıştı” dedi.

 

     Gecede konuşan şair yazar Ataol Behramoğlu, Attilla İlhan’ın hayatında O’nu en çok etkileyen şairlerin başında geldiğini belirtti. Şairin hayat arkadaşı Biket İlhan, yapımcısı Nedret Çatay, yazar Erol Manisalı ve Yakup Çelik’in konuşmasının ardından İlhan’ın unutulmaz şiirleri okundu.

 

     İzleyicilerin büyük ilgi ve beğeni ile dinledikleri ve zaman zaman katıldıkları şiir dinletisinin ardından Vedat Sakman, Attila İlhan şiirlerinden bestelenen şarkılar söyledi.

 

     Aydınlık Gazetesi - 09.12.2015, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795136
Online Ziyaretçi Sayısı:41
Bugünlük Ziyaret :1083

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.