05.03.2016 / ‘Uyuşturucuya Karşı Tiyatroyla Yaşa’

Uyuşturucuya Karşı Tiyatroyla Yaşa


    
“Türkiye Liseliler Birliği” (TLB) İzmir’de Hüseyin Erdoğan’ın senaryosunu yazıp yönettiği, “Kanımdaki Şeytan” adlı tiyatro oyununu sahneledi.

 

     “TLB”, oyunun çalışmalarını, geçen yıl uyuşturucuya karşı yürüttüğü “Yaşa” kampanyası kapsamında başlattı. Uyuşturucu kullanma yaşının küçük yaşlara kadar düşmesi, uyuşturucu kullanımının neden ve sonuçlarının işlendiği oyunda, “TLB İzmir” üyesi Beril Özmen de rol aldı.

 

     Oyunun sahnelenmesinin ardından gençliğe seslenen “TLB İzmir” İl Başkanı Ece Pekesen, “Uyuşturucuyla mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Tüm liseli arkadaşlarımız bu mücadele içerisinde yer almalı, uyuşmamalı ve uyuşturucuya karşı sanatla yaşamalı. Liseler bizim mücadelemizle aydınlanacak!” diye konuştu.

 

     Lise çağlarında en çok kullanılan maddenin bonzai olduğunun, “bombalama” adı verilen yollarla uyuşturucu kullanımının çekici hale getirildiğinin ve son dönemlerde artan madde bağımlılığının ölümlere yol açtığına ilişkin mesajlar veren “Kanımdaki Şeytan” adlı oyuna, liseliler ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.

 

     Aydınlık Gazetesi - 05.03.2016, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795511
Online Ziyaretçi Sayısı:21
Bugünlük Ziyaret :1125

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.