08.03.2016 / Beşiktaşlı Çocuklardan Çetin Emeç Şarkısı

Beşiktaşlı Çocuklardan Çetin Emeç Şarkısı


    
Uğradığı silahlı saldırı sonucu 7 Mart 1990’da öldürülen “Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni” Çetin Emeç, adının verildiği “Beşiktaş Belediyesi Çetin Emeç Gündüz Bakım Evi”nde anıldı.

 

     Dün yapılan anmada 5 yaş grubu çocuklar korosu “Ben bir gazeteciyim, haberleri yazarım” biçiminde şarkı söyledi. “Dikilitaş Mahallesi”ndeki “Çetin Emeç Gündüz Bakım Evi”ndeki anmaya Çetin Emeç’in eşi Bilge Emeç, oğlu Mehmet Emeç, kızı Mehveş Emeç, “Hürriyet Gazetesi” yazarı Doğan Hızlan, “Basın Konseyi” Başkanı Pınar Türenç, gazeteci-yazar Orhan Erinç, “Beşiktaş Belediyesi” Başkanvekili Merve Öztopaloğlu, öğrenciler ve velileri katıldı.

 

     “Beşiktaş Belediyesi”ne teşekkür eden Mehmet Emeç, “Bizim için mutsuz bir günde, hepimizi ümide boğdunuz. Atatürk’ün yolundan yürümekten asla vazgeçmeyelim. Babama, bana bu konuda örnek olduğu için teşekkür ediyorum” dedi.

 

     “Daha Çok Özlüyoruz”

 

     Doğan Hızlan, Çetin Emeç’i “Dürüst, bilgili, aydın, inançlı, iyi bir gazeteci” diye andı. Hızlan, Çetin Emeç’i düşündüğünde “bir gazeteci nasıl olmalı” sorusunun akıllara geldiğini belirterek şöyle konuştu:

 

     “Şimdi böyle olmayanlar var. Bu mukayese Çetin’i o kadar yüceltiyor o kadar aranır kılıyor ki. O zaman hepimiz yaşamının çok kötü bir şekilde bitirilmesine üzüldüğümüz kadar, örnek olması nedeniyle de öldüğünden beri olmadığına çok üzülüyoruz.”

 

     Orhan Erinç ve Pınar Türenç de, yaptıkları konuşmalarda Çetin Emeç’le ilgili anılarını ve düşüncelerini anlattılar.

 

     Aydınlık Gazetesi - 08.03.2016, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794710
Online Ziyaretçi Sayısı:46
Bugünlük Ziyaret :1014

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.