06.03.2016 / 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü

Selma Cumhur - Füsun İkikardeş


    
Şehit Annelerine Armağan Olsun

 

     “Kadın olmak kendine güven, sağlam duruş, cesaret ister. Güveni, cesareti bu topraklara borçluyuz. Kadın olmak dünyada da bizde de önemli. Türk kadını olmak daha önemli. Kazanımlarımız var, Atatürk’ün çocuklarıyız. Cesaretimizi Gördesli Makbulelerden, Kara Fatmalardan, Mehmetçiğe ekin eken, çorba yapan isimsiz kadınlarımızdan alıyoruz.”

 

     Selma Cumhur, arkadaşları arasında lakabıyla ‘Kontes’, “Silivri” kapılarında “Öncü Kadın” oldu. Neden? Yanıt, maddeler halinde sayılmış bir bildiride değil. Olsa olsa, o gün bugündür yaşadıklarında, gördüklerinde saklı...

 

     Aslında öncesinde de hep devrimci, hep mücadeleci, başı dik ve ilkeli. Genç yaşında eşini kaybedince, çocukları Ahmet ve Hale’ye anne ve baba. Daha öncesi mi? Memur çocuğu. “Cumhuriyet”in cumhuriyet olduğu günlerde büyümüş. İlk gençlik yıllarından kulağında kalan ezgilerde, yaptığı danslarda, halk oyunları ve Şecaattin Tanyerli tangoları bir arada. Sesi öyle güzel ki, konservatuvara girmiş, soprano olacak. Hayat başka türlü akınca, şan eğitimi yarım kalmış, evlenip çoluk çocuğa karışmış.

 

     ………………………………………………

 

     Aydınlık Gazetesi - 06.03.2016, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797051
Online Ziyaretçi Sayısı:27
Bugünlük Ziyaret :1217

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.