29.02.2016 / !f İstanbul’da Ödüller Yerli Sinemaya!

Kaili Blues


    
“!f İstanbul”un 2016 ödülleri belli oldu! Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen “Keş!f Uluslararası Yarışma”nın jürisi, ödülü Türkiye’den “Veşartî/Gizli” filmiyle Ali Kemal Çınar ve Çin’den “Kaili Blues”un yönetmeni Bi Gan arasında paylaştırırken, “Siyad Ödülü” de yine Ali Kemal Çınar’a verildi.

 

     “Aşk ve Başka Bi’ Dünya Yarışması”nın birincisi İtalya yapımı “Lost And Beautiful/Kayıp ve Güzel” seçilirken, “Jüri Özel Ödülü” de Türkiye’den Berke Baş ve Melis Birder’in “Bağlar” filmine gitti. “Türkiye’den Kısalar İzleyici Ödülü” ise Yakup Tekintangaç’ın yönettiği “Azad”dan yana oldu!

 

     “İş Bankası Maximum Kart” partnerliğinde düzenlenen “15. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali”, önceki gece “Sumahan”da yapılan ödül töreniyle sona erdi. Nergis Öztürk’ün sunuculuğunu yaptığı gecede “Keş!f Yarışması Ödülleri”, “Aşk & Başka Bi’ Dünya” ve “Türkiye’den Kısalar İzleyici Ödülleri” sahiplerini buldu.

 

     Oyuncu ve yönetmen Desiree Akhavan; “New York Modern Sanat Müzesi”nin (MOMA) film küratörü Joshua Siegel; oyuncu Dounia Sichov; yazar, yönetmen ve yapımcı Mark Peranson ile senarist ve oyuncu Mert Fırat’tan kurulu “Keş!f Jürisi”, “Kaili Blues”un Çinli yönetmeni Bi Gan ve Türkiye’den “Veşartî/Gizli”nin yönetmeni Ali Kemal Çınar’ı “Yılın ilham veren yönetmeni” seçti. Çınar böylece, “Keşif Ödülü”nü kazanan ilk Türkiyeli yönetmen oldu.

 

     “Siyad”ın Seçimi de Çınar’dan Yana!

 

     Gözde Onaran, Münir Emre Göker ve Vecdi Sayar’dan oluşan “Sinema Yazarları Derneği” (SİYAD) jürisinin seçimi ise, “cinsel kimlikler üzerinden değişim temasını mizahi bir yaklaşımla işleyerek sinemamıza yeni bir soluk getirdiği” gerekçesiyle yine “Veşartî/Gizli”nin yönetmeni Ali Kemal Çınar’dan yana oldu.

 

     Şimdi Sıra Ankara ve İzmir’de!

 

     İstanbul ayağı sona eren “!f İstanbul”, bu yıl da dünyanın dört bir yanından ödüllü bağımsızları ve usta yönetmenlerin son filmlerini Türkiye’de ilk kez seyirciyle buluşturdu. Bu yıl 40 ülkeden 112 filmin gösterildiği festivali 80 bin kişi izledi. Festival, 3 Mart’ta Ankara ve İzmir’e doğru yola çıkacak ve 6 Mart’ta sona erecek.

 

     Aydınlık Gazetesi - 29.02.2016, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796534
Online Ziyaretçi Sayısı:29
Bugünlük Ziyaret :1189

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.