07.03.2016 / Rus Sinemasının Yaşayan Efsanesi Pera Film’de

Rus Sinemasının Yaşayan Efsanesi Pera Film'de


    
“Pera Film”, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kapsamında Rus sinemasının en önemli kadın yönetmenlerinden Kira Muratova’nın filmlerinden oluşan “Gölgede Kalmış Aşk” başlıklı programı sunuyor. 19 Mart’a dek izlenebilecek programda sanatçının 6 filmi yer alıyor.

 

     “Kısa Karşılaşmalar”da şanslarını şehirde denemek için kırsalı terk etmiş genç işçilerin büyüyen umarsızlığını yansıtıyor. “Tutkular”, sirk performansçısı Violetta’nın öyküsünü yansıtıyor. Bu film, yönetmenin Rusya’daki en popüler filmi oldu ve 1994’te “Nikka (Rus Oscarı) En İyi Film Ödülü”nü kazandı.

 

     “Astenik Sendrom”, Sovyet yaşamı ve tarihine yönelik epik ama son derece kişisel bir tepki olarak tanımlanan film “1990 Berlin Film Festivali”nde “Gümüş Ayı Ödülü”nü kazandı.

 

     Bir “polisiye melodram” olan “Akortçu”, zeki ama beş parasız müzik öğrencisi ve piyano akortçusu Andrey’in öyküsünü yansıtıyor. “Üç Hikaye”, birbirine ortak bir cinayet temasıyla bağlanan üç kısa filmden oluşuyor. “Çehov’un Motifleri” ise ünlü yazarın iki yapıtından, “Tatiana Repina” adlı oyundan ve “Zor İnsanlar” adlı öyküden yola çıkıyor.

 

     (Gösterim programı için: http://www.peramuzesi.org.tr/film)

 

     Aydınlık Gazetesi - 07.03.2016, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796569
Online Ziyaretçi Sayısı:24
Bugünlük Ziyaret :1191

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.