02.12.2010 / Uşak Belediye Orkestrası AKM’de

Uşak Belediyesi Oda Orkestrası


    
“Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü” bünyesinde faaliyet gösteren “Uşak Belediyesi Akademik Oda Orkestrası” yaklaşık bir aydır “Atatürk Kültür Merkezi”nde çalışmalarını sürdürüyor. Her hafta Pazartesi akşamları saat 19.00’da “Uşak Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi”nde provalarını yapıyor. 21 kişiden oluşan orkestrada 8 kemancı, 4 flütçü, 3 viyolacı, 2 çellocu, 1 gitarcı, 1 piyanocu ve 1 orkestra şefi bulunuyor.

 

     Orkestra şefi Serhat Çırak, müzik öğretmeni Engin Büyükarslan ile Zehra Çırak’ın birlikte hayata geçirdikleri bu projeden bahsederek, “Müzik öğretmeni arkadaşlarımızla zümre toplantılarında sürekli olarak birlikte bir orkestra kurma fikrini konuşuyorduk. Hep birlikte bu konuyu geliştirdik ve devamında ‘Uşak Belediyesi’ne giderek görüştük. Onların da destek vermesiyle bu proje hayata geçirildi” diye konuştu. Çalışmalara 8 kişi ile başladıklarını belirten Çırak, “Bugün tam 21 kişi olduk. Eserlerimiz daha çok halkın sevdiği popüler tarzlar ile klasik müzik karması. İnsanları sıkmadan daha eğlenceli, daha tempolu, daha ritmik eserleri seçmeye çalıştık” dedi. Ayrıca orkestralarına bateriyi, gitarı, bas gitarı ve davulu da katarak zenginleştirmeyi planladıklarını belirten Çırak, “Proje olarak ilk öğretim öğrencileri ile bir konser planlıyoruz. 10 farklı okuldan katılan yaklaşık 300 öğrencimiz olacak. Eserlerimiz çocuk şarkılarından oluşacak. Çok renkli cıvıl cıvıl bir program planlıyoruz” dedi. Çırak, “Bu konuda başta Belediye Başkanımız sayın Ali Erdoğan olmak üzere, Belediye Başkan Yardımcılarımıza ve Belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Erhan Kutluay’a sanata olan desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.

 

     “Uşak Belediyesi Akademik Oda Orkestrası” kurucularından olan müzik öğretmeni Engin Büyükarslan ise amaçlarının Uşak’a evrensel ve çoksesli müzik olan klasik müziği sevdirmek olduğunu belirterek, “Bunu yaparken halkın sevdiği Uşak türküleri ve yöresel ezgileri klasik müzikle harmanlayarak halkımıza çok sesliliği tanıtacağız” diye konuştu. “İnşallah çalışmalarımız bu şekilde devam edecektir” diyen Büyükarslan, “Kültürel ve sanatsal etkinliklere verdikleri değeri bugüne kadar birçok proje ve etkinlikle kanıtlamış olan sayın Belediye Başkanımız Ali Erdoğan başta olmak üzere, ‘Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne teşekkürlerimizi sunuyoruz, sanata ve sanatçıya verdikleri bu önemli destekten dolayı diğer kurumlara da örnek olacaklarına inanıyoruz” diye konuştu.

Provadan 


    
“Uşak Belediyesi Akademik Oda Orkestrası”nda şef Serhat Çırak önderliğinde, 1. keman’da Esra Erginyürek, Yeliz Tolan, Zehra Çırak, Başak Türkbileği Şener, Sevil Kocaman; 2. keman’da Sıdıka Pınar Altınay, Serhat Şener, Alev Ünal görev yapıyor.

 

     Flüt’te Ayşe Peker, Begüm Bahar Çalcı, Nurhan Karazeybek, Muzaffer Orhan; viyola’da Nazlı Yavuz, Halime Sağlam, Ayten Keskin; çello’da Engin Büyükarslan, Atalay Kayaalp bulunuyor. Gitar’da Onur Altıntuğ, piyano’da ise Onur Erdem Tolan görev yapıyor.

 

     “Uşak Belediyesi”nin web sitesinden alınmıştır. - 02.12.2010, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797007
Online Ziyaretçi Sayısı:19
Bugünlük Ziyaret :1215

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.