14.03.2012 / Üniversitemizde ‘Klasik Müziğin Sırrı’ Adlı Konferans Düzenlendi

Klasik Müziğin Sırrı-1


    
Üniversitemiz “Mühendislik Fakültesi” tarafından düzenlenen “Çarşamba Konferansları” 14 Mart 2012 tyarihinde gerçekleşen “Klasik Müziğin Sırrı” adlı konferansla devam etti.

 

     “Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu”nda yapılan konferansa konuşmacı olarak “Uşak Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi” müzik öğretmeni Serhat Çırak katıldı.

 

     Serhat Çırak yaptığı konuşmada klasik batı müziğinin Avrupa kökenli ve çoksesli olduğunu belirterek özellikle yaylı çalgıların bu müziğin en önemli öğesi olduğunu söyledi. Klasik müzik dinlemenin insan psikolojisi ve eğitimi üzerinde birçok olumlu etkisi olduğuna dikkat çeken Serhat Çırak, “Araştırmalara göre özellikle Mozart, Vivaldi, Beethoven, Handel ve Bach gibi klasik müzik bestecilerinin müziklerini dinlemenin yararlı olduğu ortaya çıkmıştır. Barok dönemi klasik müziğin çocukların gelişimine önemli etkileri olduğuna inanıyorum” dedi.

 

     Konferansta aynı zamanda keman sanatçısı olan Serhat Çırak kendisi gibi keman çalan Erdem Küçükayvaz ile mini bir konser verdi.

Klasik Müziğin Sırrı-2 

     Konferansın sonunda “Mühendislik Fakültesi Dekanı” Prof. Dr. Yalçın Bozkurt, Serhat Çırak ve Erdem Küçükayvaz’a katılımlarından dolayı teşekkür ederek üniversitemizin plaketini verdi.

 

     “Uşak Üniversitesi Dergisi”nden alınmıştır. - 14.03.2012, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794320
Online Ziyaretçi Sayısı:35
Bugünlük Ziyaret :898

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.