04.04.2016 / Kum Havuzu GalataPerform’da

Kum Havuzu GalataPerform'da


    
Kadının ve erkeğin tarihine çocuk dilinde bir yolculuk; “Kum Havuzu” 15, 29 Nisan tarihlerinde Saat 20.30’da “GalataPerform”da oynanacak.

 

     Henüz çocukken, akıllarında herhangi bir olgunluk fikri oluşmamış ‘Oğlan’ ve ‘Kız’ verdikleri kararların sonuçlarıyla yüzleşmeyi öğrenirler. Yaşam normal bir şekilde devam ediyormuş gibi görünürken ‘Oğlan’ ve ‘Kız’ büyür. Oynadıkları “Kum Havuzu” da yitirdikleri çocukluklarının ve masumiyetlerinin sembolü haline gelir. Hayatları boyunca pek çok kez yaşayacakları birleşme ve ayrılıkların belki de ‘ilk’idir bu karşılaşma.

 

     Yazar Michal Walczak “Kum Havuzu” oyununda, insan varoluşunun iletişim kodlarını incelerken, çağdaş kadın-erkeğin yaşadığı iletişim eksikliğinin, toplumsal normların, rollerin, kalıpların, cinsiyet ayrımlarının altını mizahi bir dille çiziyor ve dünyanın her yerinde, her döneminde varolmuş, herhangi bir dine, ırka, mekana ve zamana ait olmayan bu masum hikayeyi “Aşk”la anlatıyor. Oyunun çevirisini Hakan Koçyiğit, yönetmenliğini Enginay Gültekin üstleniyor. Emre Yetim ‘Oğlan’, Irmak Ecem Aydemir ‘Kız’ karakterine sahnede hayat veriyor.

 

     Aydınlık Gazetesi - 04.04.2016, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795718
Online Ziyaretçi Sayısı:29
Bugünlük Ziyaret :1142

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.