29.03.2016 / Adana’da Festival Heyecanı Başladı

'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nün Bu Yıl ki Sahibi Erdal Özyağcılar Oldu
'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nün Bu Yıl ki Sahibi Erdal Özyağcılar Oldu...


    
“Sabancı Vakfı” ve “Devlet Tiyatroları” işbirliğiyle bu yıl 18’incisi düzenlenen “Devlet Tiyatroları, Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali” “Tiyatro Martı” yapımı “Hoş geldin Boyacı” adlı oyunla başladı.

 

     2005 yılından bu yana her yıl verilen “Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nün bu yıl ki sahibi ise tiyatro ve sinema sanatçısı Erdal Özyağcılar oldu.

 

     Festivalin açılış törenine; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Necat Birecik ve sanatçı Erdal Özyağcılar’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

 

     Yaşam Boyu Başarı Ödülü

 

     Tiyatro sanatının gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş ustalara minnet ve saygı duymak amacıyla 2005 yılından bu yana her yıl verilen “Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nün bu yıl ki sahibi Erdal Özyağcılar oldu. Usta isim ödülünü Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın elinden aldı. Özyağcılar, yaptığı teşekkür konuşmasında her ödül aldığında heyecanlandığını belirterek, Sakıp Sabancı adını taşıyan yaşam boyu onur ödülünü almaktan ayrıca mutlu olduğunu dile getirdi.

 

     Prof. Dr. Zeliha Berksoy’un kaleme aldığı “27 Mart Dünya Tiyatro Günü Bildirisi”ni ise oyuncu Berna Laçin okudu.

 

     Türkiye’nin bir ay süren, en uzun soluklu tiyatro festivali olan “Adana Tiyatro Festivali” bu yıl yurt içinden 16, yurt dışından 7 olmak üzere toplam 23 oyuna ev sahipliği yapacak.

 

     Aydınlık Gazetesi - 29.03.2016, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796718
Online Ziyaretçi Sayısı:36
Bugünlük Ziyaret :1199

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.