03.04.2016 / CRR’de Müzik Dolu Bir Hafta

CRR'de Müzik Dolu Bir Hafta


    
“İstanbul Büyük Belediyesi Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu”, bu hafta birbirinden özel beş programla İstanbullulara müzik dolu günler yaşatacak.

 

     İstanbul insanının aşklarını dile getiren şarkılar yazan son yüz senenin en büyük bestekarlarından Şevki Bey ile Viyana’da inanılmaz bir melodi zenginliğinde liedler besteleyen Franz Schubert’in eserleri, “İki Şehir Bir Aşk” adlı konserle 4 Nisan Pazartesi günü 20.00’de “CRR”de yankılanacak. 31 yıl gibi kısacık ömürlerine sığdırdıkları binlerce aşk nağmesinden seçkileri neyzen Kudsi Erguner ile birlikte Gül Yazıcı (solist), Meral Azizoğlu (solist), Safa Korkmaz (solist), Atilla Aldemir (keman), Anastassiya Dranchuk (piyano), Hakan Güngör (kanun) ve Murat Aydemir (tanbur) seslendirecek.

 

     Uluslararası duayen piyanistler Güher ve Süher Pekinel’in deneyimlerini genç müzisyenlere aktarma amacıyla 2010 yılında hayata geçirdiği “Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler” projesi kapsamında kısa zamanda üstün performans sergileyen ve yorumları ile büyük beğeni toplayan genç müzisyenler CRR’ye geliyor. Veriko Tchumburidze (keman), Dorukhan Doruk (viyolonsel), Yunus Tuncalı (piyano), Can Çakmur (piyano) ve Doğa Altınok (keman); Heinrich Wilhelm Ernst, A. Adnan Saygun, D. Shostakovich ve J. Brahms’tan oluşan zengin bir repertuvar ile 5 Nisan Salı günü 20.00’de sahnede olacak.

 

     Çaldıkları eserlere olan tutkuları ve büyük beğeni toplayan sahne performansları ile “Kheops Ensemble”, muhteşem bir repertuvar ile 7 Nisan Perşembe günü dinleyicileriyle buluşacak. Konserde, Ernö Dohnanyi ve Krzysztof Penderecki’nin eserlerini çalacak olan topluluk, sanatseverlere güzel bir akşam yaşatacak. Kemanda Tatiana Samouil, viyolada Lise Berthaud, viyolonselde Marie Hallynck, klarnette Ronald van Spaendonck, kornoda Herve Joulain ve piyonada Muhiddin Dürrüoğlu’nun yer aldığı “Kheops Ensemble”nin konser programı, 20.00’de başlayacak.

 

     “Fado yalnızca bir müzik değil, bir histir. Ben bu müziği seçmedim, bu benim kaderimdi” diyen Mariza, yeni albümü “Mundo”nun dünya turnesi kapsamında 8 Nisan Cuma günü “CRR”ye konuk olacak. Üst üste üç kez “Avrupa’nın En İyi Sanatçısı - BBC Ödülleri”ni kazanan ve meşhur “Guardian Gazetesi”nin “Dünya Müziğinin Divası” olarak gösterdiği Mariza, yepyeni albümünün en güzel şarkıları ve unutulmaz parçalarını İstanbullular için seslendirecek. Tutkulu, zarif, hisli ve buğulu sesi ile Portekiz Devleti tarafından Portekiz kültürünü yurt dışında en iyi temsil eden sanatçı unvanı alan fadonun divası Mariza, dinleyicileri muhteşem bir müzikal yolculuğa çıkartacak. Türkiye’de de büyük hayran kitlesine sahip olan ve tüm dünyada 1 milyondan fazla albüm satışıyla fadonun bir numaralı temsilcisi olmayı sürdüren Mariza, 20.00’de sahnede olacak.

 

     Caz müziğinin Buda’sı 82 yaşındaki Amerikalı tenor ve soprano saksafoncu Wayne Shorter, 9 Nisan Cumartesi günü on yıldır birlikte harikalar yarattığı müzisyen arkadaşları; piyanist Danilo Pérez, bas gitarist John Patitucci ve davulcu Brian Blade ile birlikte hayranlarının karşısına çıkacak. 9 kez “Grammy Ödülü” alan ve hayal gücü, tükenmeyen yaratıcılığı, nota seçimi ve kendine has soundu ile bu alanda ölümsüzleşen Shorter, 20.00’de “CRR”de cazseverleri bir araya getirecek.

 

     Aydınlık Gazetesi - 03.04.2016, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797528
Online Ziyaretçi Sayısı:27
Bugünlük Ziyaret :1232

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.