28.03.2016 / Tiyatro Eleştirmenleri, Yılın En İyilerini Belirledi

Yılın En İyileri


    
Türkiye’de tiyatro eleştirmeni ve akademisyenlerini çatısı altında toplayan “Tiyatro Eleştirmenleri Birliği”, “2016 Yılı TEB Ödülleri”ne değer görülen eser ve sanatçıları, her sene olduğu gibi “27 Mart Dünya Tiyatro Günü”nde açıkladı.

 

     “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları” (İBBŞT)’nın, genç kuşak yerli yazarlardan Ahmet Sami Özbudak’ın eseri olan ve Yiğit Sertdemir rejisiyle sahnelediği “Hayal-i Temsil”, “Yılın Oyunu Ödülü”ne layık görüldü.

 

     Neil LaBute’un kaleme aldığı, Türkçe çevirisini Rüzgar Can Ekin Turan’ın yaptığı, yönetmenliğini İskender Altın’ın üstlendiği “Bitiyatro” yapımı “Üç Oyun (Vurgun)” oyunundaki rolüyle Laçin Ceylan, “Yılın Kadın Oyuncusu Ödülü”ne eleştirmenlerin çoğunun oyunu alarak layık görüldü.

 

     “Yılın Erkek Oyuncusu Ödülü” kategorisinde ise “İBBŞT”nin “Hayal-i Temsil” ve “Cyrano de Bergerac” oyunlarındaki performansıyla Yiğit Sertdemir ve “Destar Tiyatro”nun “Di Tuwalete De” oyunundaki performansıyla genç oyuncu Alan Ciwan, bu ödüle değer görülen isimler oldular.

 

     “TEB 2016 Onur Ödülü” bu yıl iki farklı alanda tiyatroya emek veren iki değerli tiyatro insanına takdim edilecek. Bu ödüllerden ilkine, yıllardır özel tiyatro yapmanın tüm zorluklarına göğüs gererek sanatını ödün vermeden aralıksız seyircisiyle buluşturan Ferhan Şensoy, tiyatro eleştirisini toplumsal bilinçle bütünleyen, bu yolla da genç eleştirmenlere örnek olan Seçkin Selvi “Onur Ödülü”ne değer görülen diğer isim oldu.

 

     “TEB Ankara Temsilciliği” de 2015-2016 tiyatro sezonunda “Onur Ödülü”nün uzun yıllardır, küçük büyük demeden kendisine verilen tüm rolleri disiplinle gerçekleştiren Gönül Orbey’e verilmesini kararlaştırdı.

 

     Ödüller, Nisan ayında İstanbul’da ve Ankara’da yapılacak törenle sahiplerine verilecek.

 

     Aydınlık Gazetesi - 28.03.2016, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797604
Online Ziyaretçi Sayısı:29
Bugünlük Ziyaret :1237

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.