21.04.2016 / Sanatçılar Büyük Yürüyüşü AKM’den Selamlayacak

Türkiye Sanatçılar Birliği


    
Türkiye bölücü teröre karşı 24 Nisan’da Ankara’da tek yürek olacak. “Türkiye Sanatçılar Birliği” de yürüyüşe katılacağını açıkladı. Yürüyüşün ardından yeni anayasa tuzağına karşı “Ulusal Egemenlik Buluşması” düzenlenecek.

 

     “Atatürkçü Düşünce Derneği”nin (ADD) çağrısıyla 24 Nisan Pazar günü saat 11.30’da “Bölücü teröre karşı ulusal birlik” sloganıyla “Atatürk Kültür Merkezi”nden “Anıtkabir”e yürüyüş yapılacak. Aynı gün saat 15.30’da da “Yeni Anayasa” tuzağına karşı “Nazım Hikmet Kültür Merkezi”nde toplanılacak. Buradaki buluşmada “CHP”, “Vatan Partisi”, “Türk-İş” ve çok sayıda kitle örgütünün temsilcileri de konuşma yapacak. “Türkiye Sanatçılar Birliği”ne üye sanatçılar da 24 Nisan’da “Atatürk Kültür Merkezi” önünden “Anıtkabir”e yürüyeceklerini açıkladı.

 

     “TGB”, “ÇYDD”, “CKD”, “Birleşik Kamu İş”, “Vatan Partisi”, “CHP Ankara İl Örgütü”, “Hacı Bektaş-ı Veli Eğitim Kültür Derneği” ve çok sayıda kuruluş da yürüyüşe destek verecek.

 

     “Türkiye Sanatçılar Birliği” de 24 Nisan Pazar günü yapılacak “Bölücü teröre karşı ulusal birlik” yürüyüşü ve ardından düzenlenecek “Ulusal Egemenlik Buluşması”na katılacağını açıkladı. Konuyla ilgili “Türkiye Sanatçılar Birliği”nden yapılan açıklamada, “Bunca yaşa ve mevkiye gelmiş ancak hala ‘Laz mıyım, Türk müyüm?’ diye soranlara 24 Nisan Pazar günü ‘Hepimiz büyük Türk milletiyiz’ cevabını vereceğiz. Yürüyüşümüzde Güneydoğu’da vatan savaşı veren Mehmetçiğimizle, emniyet güçlerimiz, korucularımız ve kahraman gazilerimizle tek yürek olacağız. Ankara’da sesimiz Mehmetçiğimizin sesi olacak ve bir kez daha şehitlerimizi saygıyla anacağız. Bu yürüyüş, Türk Milleti’nin kararlılığının gücünü gösteren bir yürüyüş olacaktır. Kararlıyız; Türkiye’yi böldürtmeyeceğiz, bölücü-gerici çağdışı anayasayı yaptırmayacağız, açılım masalarını gördüğümüz her yerde dağıtacağız. 24 Nisan Pazar günü Mustafa Kemaller olacağız” denildi.

 

     ……………………………………………………………

 

     Aydınlık Gazetesi - 21.04.2016, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797450
Online Ziyaretçi Sayısı:36
Bugünlük Ziyaret :1231

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.